Binele face bine. Orice ar fi. Implică-te!

Orice ar fi, suntem alături de copiii și tinerii din cele mai sărace zone ale țării. 310 copii se bazează pe noi să treacă cu bine prin pandemie.

De la începutul pandemiei am oferit:

17.237

mese calde pentru copii

11.273

ședințe de terapie

9.840

ore recuperare școlară

Fundația Inimă de Copil ajută copii și tineri în dificultate, aflați în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, (Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui). De 25 de ani, îi însoțim în drumul lor în viață: să meargă la școală, să poată primi îngrijiri medicale, să simtă căldura unei familii. Ca și tine, credem în bunătate și în binele care face bine, orice ar fi.

Trăim vremuri confuze, aglomerate de idei și zgomot. În fața incertitudinii, nesiguranței, fricii, izolării, durerii, noi alegem să luptăm. Iar armele ne sunt speranța, încrederea în oameni, în bunătatea lor și în dorința de a-i ajuta pe cei din jur, de a nu-i abandona atunci când este mai greu.

Aici la fundație, credem în bunătate și în binele care face bine, orice ar fi. Ne lăsăm ghidați de poveștile copiilor și tinerilor pe care îi ajutăm și ne facem un scop din a da mai tare vocile lor. Ei sunt cei pentru care, zi de zi, suntem aici.

"Când am venit prima dată aici îmi amintesc că eram rușinată. Eram timidă, parcă îmi era frică. Dar apoi mi-a trecut, că îi cunoșteam pe Alex și pe Andra și mă jucam cu ei. Acum, după atâta timp la Fundație mă simt foarte bine, nu știu, ca și cum m-am născut aici.

A, Centru de Zi

"Îmi doresc să fie mai cuminte colegul meu nou și să dispară pandemia. Colegul meu nou e cam rău, e obraznic, face numai prostii. Să vină mai mulți copii noi la Fundație. Acum sunt unul dintre cei mai vechi de aici. Știu cum era când am venit eu, iar acum când vine un copil nou îl ajut să ne cunoască mai repede”. ”

AL, Centru de Zi

„Vreau să împărtășesc visul meu cu voi deoarece mă sprijiniți și mă susțineți în ceea ce fac. Când voi fi mare doresc să devin medic pediatru pentru a ajuta copiii ”, spune C. „Eu când cresc mare vreau să mă fac doctor veterinar”.

C și G, Centru de Zi

„Suntem alături de Fundația Inima de Copil de 2 ani și jumătate. Când am venit aici, A. nu vorbea cu nimeni străin, ci doar cu cei pe care îi știa. Acum vorbește cu toată lumea. I., fetița cea mică are autism, iar înainte era doar în lumea ei. Acum e mai atentă și mai curioasă să descopere lucruri noi.”

Familia C, Centrul de Recuperare

„Nu pot spune că am știut dintotdeauna ce vreau să fac, dar, de-a lungul anilor, observând atracția mea față de micile suflete, mi-am dat seama că ceea ce mie chiar mi-ar plăcea să fac este să îi învăț, să dau o educație viitoarelor generații”.

P, Programul de Burse

V.este un copil foarte direct. Îți dă răspunsuri surprinzătoare, care te lasă fără replică. „Îmi place mirosul de prăjituri. Nu știu cum se cheamă. Aaa, amandine se cheamă. Eu mănânc atâtea dulciuri că nu mai am dinți. Și îmi place cum miros lalelele, că e așa mai proaspăt, parcă e primăvară”.

V, Centru de Zi

Dăruiește un cadou special de Crăciun!

Pentru a dona fă click pe oricare din opțiunile de mai jos

50 RON

Un pachet de rechizite

75 RON

Cărțile necesare

150 RON

Un ghiozdan echipat

300 RON

Bursă lunară

Altă sumă

Pentru orice alt proiect

Donând, ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Fundația Inimă de Copil. Pentru mai mult detalii despre politicile de protecție a datelor, aici. 

Trimite un mesaj cu textul ”DAR”

Trimite lunar un SMS în valoare de 2 euro la 8844 cu textul DAR sau donează direct cu cardul, folosind butonul „Donează”, de mai jos. 

Cumpără daruri din atelierul nostru social

De Crăciun oferă cadouri cu suflet. Produsele create în atelierul nostru social sunt artizanale, făcute cu mâinile și inimile noastre. În plus, cumpărăturile tale vor susține proiectele fundației noastre și cei 310 de copii și tineri cu care lucrăm.

Donează 20% din impozitul pe profit

Oferă o sponsorizare. Redirecționează cei 20% din impozitul pe profit! 

Implică-te de peste hotare!

Ne poți ajuta și dacă locuiești în altă țară!

Inimă de Copil are mulți prieteni și în afara granițelor. Oameni din Europa, SUA, Canada ne sunt alături și ne duc mesajul peste hotare, să fie auzit cât mai tare. Dacă ești și tu plecat și vrei să dai înapoi țării tale, e un moment ideal.

Inimă de copil UK

paulturner546@btinternet.com

Organizația caritabilă Inimă de Copil Galați UK a fost înființată legal în anul 2000, venind ca sprijin pentru Inimă de Copil România, de o comunitate de oameni sufletiști din Newport. De atunci construim împreună!

Inimă de copil Italia

angeladeplano@yahoo.it

Angela este un om de bine din Italia care a găsit în Inimă de Copil un context în care să facă bine. Ea ne duce mesajul mai departe în comunități de oameni cu inima mare din Italia.

Pentru a dona sau a te implica din Italia, o poți contacta pe Angela!

Inimă de copil Canada

heartofachildcanada@gmail.com

De 6 ani, un grup mărinimos din Canada, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, adună fonduri pentru achiziționarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și mese calde pentru copiii pe care îi susținem.

Pentru a dona sau a te implica din Canada, poți contacta echipa de acolo, la adresa de e-mail menționată!

Inimă de copil US

heartofachildus@gmail.com

Inimă de Copil SUA a fost înființat legal în 2021 de un grup de româno-americani, donatori, prieteni și voluntari. Sunt uniți de dorința de a sprijini copiii din România să își atingă întregul potențial prin educație și acces la oportunități.

Oriunde ai fi, poți face un bine copiilor defavorizați din România!

Mihai Purcarea, Director General - BRD Asset Management

“Educația este una din valorile cele mai de preț pentru BRD Asset Management, iar alăturarea de Fundația Inimă de Copil a venit în mod natural pentru noi. Susținem egalitatea de șanse, accesul la educație al tinerilor și ne-am dorit să sprijinim activități cu un impact puternic în dezvoltarea acestora. Am găsit în Fundația Inima de Copil un partener de încredere și ne bucură să știm că am putut contribui la dezvoltarea Centrului de consiliere și sprijin din comuna Pechea.”

Echipa Shopping City Galați

„Prin proiectele derulate de-a lungul timpului în parteneriat cu Fundația Inima de Copil, am reușit să aducem zâmbete și bucurii pe chipul familiilor defavorizate din județul Galați.

De la început, parteneriatul nostru și-a propus să ofere o șansă la o viață mai bună copiilor vulnerabili și să aducă un impact pozitiv în comunitatea locală. Copiii au nevoie să crească într-un mediu familial armonios, în care să se simtă în siguranță, înțeleși, îndrumați și susținuți, alături de persoane pozitive de la care să învețe să respecte în mod natural normele sociale. Fundația Inimă de copil ne-a demonstrat că împărtășim valori comune și considerăm că doar prin responsabilitate, perseverență și dedicare putem contribui la dezvoltarea unei societăți sănătoase.Ne dorim ca implicarea noastră să fie una de durată; să participăm în mod susţinut la dezvoltarea comunităţii din care facem parte şi să sprijinim efortul de solidaritate pe care Fundația îl face prin activitățile zilnice.”

Roxana W, donator

“Dedicația cu care lucrează fundația și schimbările reale pe care le aduc în vieți și în comunități pe parcursul celor 7 ani de când îi cunosc, pentru mine reprezintă o inspirație și mi-a dat încrederea că binele poate fi o profesie, nu doar un concept abstract.”

Sari la conținut