Ce facem în domeniul social?

Privim în ansamblu problemele pe care le au copiii și tinerii proveniți din medii defavorizate. Suntem conștienți că cea mai bună șansă pe care micuții o au este să rămână în familii, astfel că facem eforturi ca familiile să treacă mai ușor peste greutățile cu care se confruntă.

Le oferim regulat pachete cu alimente, materiale igienico-sanitare, îmbrăcăminte și încălțăminte. Țelul nostru este să îi ajutăm pe cât mai mulți să se integreze mai ușor în societate.

De asemenea, suntem aproape de grupuri vulnerabile de copii și persoane: copiii cu handicap, familii sărace din sate din sate, persoane greu angajabile, refugiați ucraineni etc.

Programele și eforturile noastre în social

Masă caldă pentru copii

Știm cât este de importantă alimentația sănătoasă pentru un copil. Aici, la Fundația Inimă de Copil, încercăm să ne ocupăm și de acest aspect. În acest moment aproximativ 100 de copii români și ucraineni din proietele noastre primesc o masă caldă pe zi. Află cum poți să ajuți. 

Ajutor Refugiați Ucraineni

Încă de la începutul războiului, Inimă de copil a sărit în ajutorul celor care fuug din calea pericolului și lipsurilor din Ucraina. Îi ajutăm material, social, psihologic, educațional, etc. Am înființat două Centre de Resurse și Comunitare pentru Refugiați în Galați și Brăila.

Sprijin copii și familii în dificultate

La Fundația Inimă de Copil privim lucrurile în ansamblu. Intervențiile noastre acoperă cât mai multe aspecte ale vieții și se concentrează pe nevoile familiilor: alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă, de curățenie, jucării etc.

Atelier Social

Fundația noastră a înființat un atelier de produse de artizanat și obiecte personalizate prin care oferim un loc de muncă unor tineri și adulți în dificultate.

Cumpără un cadou deosebit și ajută în acest mod și pe cei care au nevoie de o slujbă.

 

Tabere și activități de socializare

În fiecare vară, Fundația Inimă de Copil organizează tabere la munte și la mare. Copiii participă la activități care le stimulează independența, creativitatea și le oferă încredere în propriile forțe. Excursii, activități de timp liber și de socializare desfășurăm în majoritatea proiectelor noastre pentru copii sau persoane în dificultate.

Transporturi umanitare Ucraina

Cu ajutorul unor parteneri locali sau din alte țări, Fundația noastră a trimis15 transporturi umanitare către zonele afectate de război ale Ucrainei: alimente, produse de igienă, echipamente pentru spații de cazare, etc. De asemenea, personalul nostru a ajutat logistic la organizarea a peste 60 de transporturi umanitare.

Sari la conținut