Ce facem în domeniul educației?

Educația este calea cea mai sigură către o lume mai bună. Aici, la Fundația Inimă de Copil, credem în șanse egale pentru toți copiii, indiferent de mediul din care provin. Suntem convinși că și cei care au avut neșansa de a se naște într-un mediu mai puțin favorabil au dreptul să viseze la o viață mai bună.

Facem eforturi ca acei copii care provin din familii aflate în dificultate să aibă aceleași oportunități: îi sprijinim să meargă la școală, le oferim o masă caldă, facem teme împreună cu ei, îi ajutăm să recupereze materia, le oferim burse, mergem cu ei în tabără și multe, multe altele.

Programele și eforturile noastre în educație

Un sat, un copil- burse și ajutor

Căutăm copii și tineri care au nevoie de susținere și îi însoțim până la terminarea facultății. Primesc 12 burse pe an, an de an, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, merg în tabere și au parte de experiențe de învățare non-formală.

* Centrul de Zi Galați  * Centrul de Consiliere și Sprijin Pechea

50 de copii de școală primară și gimnaziu, care provin din familii în dificultate, sunt sprijiniți să rămână la școală și ajutați să-și îmbunătățească rezultatele academice.

Înapoi la școală- donații ghizdane 

Strângem anual sute de ghiozdane echipate cu rechizite pentru copii. Le dăruim unor copii din medii vulnerabile, din sate îndepărtate ale județului nostru dar și copiilor refugiați ucraineni.

Future Acceleration Program

În cadrul Future Acceleration Program, derulat împreună cu UiPath Foundation, asigurăm copiilor înscriși un pachet de sprijin integrat, pe termen lung, care constă în burse lunare, haine, rechizite, monitorizare medicală, dar și acces la activități educaționale, meditații și dotare cu echipamentele digitale necesare.

Un SMS pentru educație

Cu ajutorul SMSurilor și donațiilor dumneavoastră, peste 100 de copii din Galați și Pechea care provin din familii cu situație de risc social, a căror dezvoltare educativă sau personală este pusă în pericol, sunt sprijiniți să rămână în școală. Poți să ajuți și tu cu o sumă de numai 2 euro lunar sau donând în cutiile noastre găzduite de spații comerciale.

Donații echipamente studii

Fundația noastră a dăruit până acum peste 200 tablete, 5 laptopuri, 140 căști și 75 cartele internet pentru a ajuta copiii romani in pandemie să participe la cursurile online, dar și pentru a sprijini copiii ucraineni să își continue studiile la distanță. 

Parteneri: UiPath Foundation, SOS Satele Copiilor

Sari la conținut