Parteneriat strategic cu UiPath Foundation

Singuri nu putem face nimic. Schimbăm lucrurile doar împreună cu oamenii care visează la o lume mai bună, în care niciun copil nu este condamnat la sărăcie și are șansa de a deveni un adult împlinit, bun și echilibrat. Le suntem recunoscători și suntem profund conectați cu donatorii, sponsorii și finanțatorii noștri pentru această misiune. Folosim binele, compasiunea, responsabilitatea pentru cei din jur pentru a aduce bucurie, evoluție și speranță pentru viitor.

Începuturile

parteneriatului

Fundația Inimă de Copil și UiPath Foundation au devenit, în 2019, parteneri strategici pentru județul Galați. 47 de copii de gimnaziu și liceu, din județul Galați, zona urbană și rurală, au fost sprijiniți în această perioadă să iși continue studiile și să își descopere potențialul.

Sprijinul se realizează printr-un pachet integrat de măsuri care facilitează accesul copiilor la educația secolului al XXI-lea. Acestea includ dezvoltarea competențelor digitale, burse, materiale educaționale, servicii medicale, îmbrăcăminte, alimente și meditații la limbra română, matematică și limba engleză.

Ce înseamnă

parteneriatul strategic cu UiPath Foundation

În cadrul Future Acceleration Program, derulat împreună cu UiPath Foundation, asigurăm copiilor înscriși un pachet de sprijin integrat, pe termen lung, care constă în burse lunare, haine, rechizite, monitorizare medicală, dar și acces la activități educaționale, meditații și dotare cu echipamentele digitale necesare. Ei sunt încurajați să își continue studiile, să obțină rezultate bune la școală și să devină modele de urmat.

Activități

derulate în cadrul parteneriatului

Pe parcursul ultimilor doi ani, ne-am adaptat intervenția în funcție de situația pandemică, derulând atât activități online, cât și cu prezență fizică.

  • Caravana Zâna Merciluță a oferit consultații dentare pentru toți copiii din cadrul programului
  • Cursuri online de robotică
  • Ateliere RPA
  • Cursuri online de siguranță pe internet
  • Întâlniri online cu speakeri inspiraționali.

Intervenție

la nivelul formatorilor educaționali

Alături de partenerii săi strategici, UiPath Foundation derulează o serie de inițiative menite să faciliteze accesul profesorilor din comunitățile dezavantajate la resurse educaționale actualizate și necesare pentru o educație de calitate.

Astfel, împreună cu Asociația OvidiuRo și cu Teach for Romania, parteneri strategici ai UiPath Foundation, am desfășurat activități care au vizat formatorii și asigurarea accesului lor la pregătire constantă și la tehnici moderne de predare necesare unui proces educațional de calitate.

Raluca Negulescu-Balaci, directoare executivă UiPath Foundation

„Credem cu tărie că educația reprezintă calea prin care sărăcia poate fi depășită; prin urmare, am conceput un sistem de sprijin complet, luând în calcul nevoile complexe cu care se confruntă copiii din familii sărace în călătoria lor către un viitor mai bun. Abordarea noastră centrată pe copil este creată ținând cont de întregul ecosistem – familie, școală, comunitate – și ne ghidăm în acest proces după o abordare bazată pe colaborare.”

Anna Burtea, directoare executivă Fundația Inimă de Copil

“Suntem recunoscători și bucuroși să fim parteneri strategici, pe termen lung, cu UiPath Foundation. Binele ne unește, suntem conectați la același vis: educația și protejarea copiilor vulnerabili din mediul urban și rural, iar împreună avem superputeri”.

Pandemia a fost cel mai important obstacol pe care a trebuit să îl depășim de la începutul
parteneriatului nostru strategic.

Pandemia a fost cel mai important obstacol pe care a trebuit să îl depășim de la începutul parteneriatului strategic dintre cele două fundații.

A fost necesar să găsim rapid soluții pentru a asigura continuitatea intervenției noastre si accesul copiilor la activitățile educaționale mutate în online. Inițial, meditațiile la Română și la Matematică s-au desfășurat la Galați, Pechea, Tecuci și Buciumeni, în format fizic. După debutul pandemiei copiilor le-au fost oferite tablete și infrastructura necesară conectării la internet, iar meditațiile au fost mutate în online.

Și restul activităților au fost regândite pentru a se putea desfășura în continuare online sau față în față în condiții de siguranță. De exemplu, dacă prima tabără de vară s-a desfășurat la Cheile Grădiștei cu participarea tuturor celor 140 de copii înscriși în Future Acceleration Program la nivel național, în 2020 tabăra a avut loc online. În 2021, au fost organizate tabere în toate cele șase zone de implementare a programului, inclusiv la Pechea.

Nici sărbătorile de iarnă nu au trecut neobservate în niciunul din acești ani, dar pandemia nu i-a putut sta în calea moșului și a ajuns, cu cadouri la copii, în fiecare iarnă. În 2020 și 2021 evenimentul dedicat sarbatorilor de iarna a avut loc online.

Despre UiPath Foundation

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală independentă, non-profit, apolitică și fără orientare religioasă, care are misiunea de a susține copiii din comunități dezavantajate din România și India prin programe de sprijin integrat, cu scopul de a le oferi acces egal la educație de calitate.


Începând cu copiii din România (București și județele Cluj, Vaslui, Galați, Olt, Botoșani) și India (Bangalore), UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.

Sari la conținut