Sponsorizează Fundația Inimă de Copil

Sprijină cu 20% din impozit misiunea Inimă de copil

Legislația din România le permite companiilor să folosească 20% din impozitul pe care îl plătesc către stat pentru a susține o cauză socială cu care rezonează. Prin semnarea contractului de sponsorizare, puteți dărui copiilor șansa unei vieți mai bune, fără a avea un cost real.

Pe cine poți sprijini?

În România, din păcate prea mulți copii abandonează școala din cauza sărăciei, apartenenței la o familie dezorganizată, lipsei de educație a părinților sau a neglijentei acestora. Iar copiii și tinerii cu dizabilități au putine șanse pentru a fi integrați și sprijiniți de societatea și comunitatea în care trăiesc. Însă prin direcționarea a 20% din impozit contribuiți la schimbarea în mai bine pentru acești copii!

Reprezint o companie cu cifra de afacere sub 500.000 de Euro

Cum pot sponsoriza?

Potrivit modificărilor făcute în 2018 la Codul Fiscal și celor ulterioare, microîntreprinderile pot direcționa și ele 20% din impozit pe venit prin semnarea unui contract de sponsorizare. Transferarea sumei trebuie însă făcută trimestrial, până la finalul fiecărui trimestru în curs pentru a fi deductibilă din impozitul pe venit al firmei SAU

Poți redirecționa din impozitul anului anterior, prin formularul 177. Vezi detalii aici.

Completează contractul de sponsorizare, trimite prin e-mail copia scanată a contractului la [email protected] și noi îți punem prin curier originalul.

Exemplu de calcul

CA = 100.000 EUR

Impozit pe venit (1% sau 3%) = 1.000 sau 3.000 euro
20% din impozit = 200 euro (1%) sau 600 euro (3%)
Poți deci sponsoriza cu 200 euro sau 600 euro

Suma oferită ca sponsorizare o vei deduce din suma pe care o virezi ca impozit la stat după finalizarea unui trimestru.

Valoarea sponsorizării

20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microîntreprinderi) SAU

20% din impozitul pe profit (sau 0,75% din cifra de afaceri , respectiv minimul dintre cele două) pentru companiile care sunt impozitate pe profit.

Reprezint o companie cu cifra de afacere peste 500.000 de Euro

Cum pot sponsoriza?

Companiile care plătesc impozit pe profit pot alege să sponsorizeze o cauză socială cu o parte din impozitul pe care altfel l-ar plăti la stat. În cazul acesta, sponsorizarea este deductibilă în limita a 20% din impozit și 0,75% din cifra de afaceri (suma maximă admisă ca deductibilă este cea mai mică dintre cele două). Tot conform Legii 32/1994, sponsorizarile peste aceste limite sunt deductibile SAU

Poți redirecționa din impozitul anului anterior, prin formularul 177. Vezi detalii aici.

Completează contractul de sponsorizare, trimite prin e-mail copia scanată a contractului la [email protected] și noi îți punem prin curier originalul.

Exemplu de calcul

CA (total venituri) = 500.000 euro
Cheltuilei = 250.000 euro
__________________________
Profit brut = 250.000 euro
Impozit aferent acestui profit (16%) = 40 000 euro

0, 75 % din CA = 3.750 euro
20% din impozit = 8.000 euro
Deci se poate sponsoriza maxim cu suma de 8.000 euro (echivalentul în lei)

Împreună facem ca formularul să ajungă acolo unde trebuie!

Fundația Inimă de Copil este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult, nr. INTERNT-169478318-2019 din data 02.04.2019. Vezi aici decizia ANAF.

Până când pot sponsoriza?

Tot ce trebuie să faceți este să completați un contract de sponsorizare pentru a vă putea deduce sponsorizarea oricând în cursul anului fiscal, până cel mult la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal.

Următorul pas este să ne trimiteți pe email copia scanată a contractului, după care vă vom pune noi prin curier originalul și să faceți transferul bancar.

 

Donează 20%
din impozitul pe 2023

Ne poți ajuta. Redirecționează 20% din impozitul pe profitul/ venitul firmei tale!

20% pot fi direcționați spre o organizație nonprofit până pe 31 decembrie al anului în curs. Banii nu mai ajung toți la stat, ci ajută Fundația Inimă de Copil să-și susțină financiar activitatea pentru anul 2024.

Trimite contractul completat la adresa: [email protected].

Donează
din impozitul pe 2022

Sub incidența Ordinului 1679/2022, poți redirecționa și din fondul de sponsorizare rămas din anul precedent, conform bilanțului depus la ANAF. Trebuie doar să depui formularul 177 către ANAF până în data de 25 decembrie 2023 și să completezi un contract de sponsorizare cu organizația.

Trimite contractul completat la adresa: [email protected].

Întrebări frecvente

 

Pot completa formularul și trimite către voi complet online?

Bineînțeles. În secțiunea „Cum te poți implica ca salariat sau pensionar?” dai click pe butonul „Completează on-line”. Se va deschide un pop-up care te va ghida in completarea și, bineînțeles, expedierea Formularului 230.

Este nevoie de vreun document de la locul de muncă?

Nu. Nu este nevoie. Suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Este acesta o donație?

Nu. Este decizia ta de a redirecționa 3,5%, bani pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile din 2021, către o cauză nobilă. Dacă nu completezi formularul, suma respectivă rămâne la stat.

Pot să depun la ANAF formulare pentru mai multe persoane?

Nu. Persoanele fizice nu pot depune formulare la ANAF pentru alte persoane. Dacă ai strâns mai multe formulare, trimite-le la noi și le vom depune. Îți mulțumim pentru că-ți pasă!

Ce pot face dacă întâmpin dificultăți in a completa formularul?

Dacă ai dificultăți în a completa formularul sau pentru orice alte informații, ne poți contacta la numerele de telefon 0756 076 548 și 0726 121 563 sau ne poți scrie la adresa de email [email protected]. Ne vom bucura să îți fim de ajutor și să ne cunoaștem!

Misiunea noastră

Sărăcia nu ar trebui să fie un obstacol în calea succesului, speranța trebuie să fie parte și din viața celor care se confrunta cu lipsuri majore în viața lor. Inimă de Copil vine in sprijinul copiilor, părinților precum și al multor comunități care se confruntă cu situații majore de risc ori în dificultate, oferind sprijin de ordin medical, material, educațional precum și emoțional. Împreună putem contribui la crearea de oportunități egale celor dezavantajați prin dezvoltarea unor comunități puternice, incluzive.

Viziunea noastră

Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visele cu aceeași îndrăzneală și speranță.

Sari la conținut