Începând cu luna martie a acestui an, SERA România, CARE Franța și FONPC au fost cu siguranță unii dintre cei mai importanți parteneri ai organizației în proiectele dedicate refugiaților ucraineni. În aceste ultime 7 luni am putut să ajutăm doar în acest proiect comun peste 5300 de persoane, în cele mai multe cazuri familii, mame și copii. De la traduceri, la sprijinul cu alimente sau echipamente în centrele de acomodare sau în vamă, informații, activități educative și de socializare pentru copii, mame, bunici, vizite la medic și multe altele. Și acum, după ce afluxul de refugiați a scăzut totuși mult, avem în fiecare lună peste 500 de persoane beneficiare ale acestui proiect.

Cu atât mai mare a fost bucuria ca în luna octombrie să avem timp de o zi în vizită la Centrul de Resurse pentru Refugiați al Inima de Copil din Galați și la cel din Brăila, reprezentanții CARE Franța, CARE Olanda și SERA România.

Am căutat noi modalităţi de sprijin pentru cei aflaţi în dificultate

A fost și este extrem de important să înţelegem împreună impactul de până acum al programului, cum s-au schimbat nevoile refugiaților, care sunt perspectivele următoarelor luni și cum pot fi ajutați mai mult în integrare. Să vorbim despre ce putem face în noi situații de urgență umanitară care pot apărea legate de continuarea războiului, apropierea mare dintre Galați și granița cu Ucraina (24 km distanță) și venirea iernii. Și nu în ultimul rând, ne-am uitat la noi modalități prin care să dezvoltăm parteneriatul în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba despre mame și copii refugiați sau despre copii din familii vulnerabile din zona de sud-est a României.

Anna Burtea, director executiv Fundația Inimă de Copil: „Le mulțumim oaspeților noștri pentru vizită și, evident, pentru că sunt alături de noi în programele pe care le derulăm în parteneriat. Împreună suntem convinși că putem face mult mai multe pentru cei care au nevoie de noi”.

Mulțumim pentru interesul real pentru program: Peter Newsum  – Ukraine Crisis Response Director CARE, Reintje van Haeringen Chief Executive, Tram Nguyen Project manager CARE Nederland, Adrian Titorencu Responsabil regional program SERA România.

Sunem recunoscători să fim parte din proiectul destinat refugiaților ucraineni finanțat de CARE – confederație globală care luptă de peste 75 de ani împotriva sărăciei și injustiției sociale și este coordonat și implementat la nivel național de Fundația SERA România,  (organizaţie neguvernamentală, non-profit, privată, care activează de 26 de ani în domeniul protecției copilului și al promovării drepturilor copiilor din România) cu sprijinul CARE France și FONPC (Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Copil).

La fel cum suntem extrem de recunoscători celorlalți finanțatori și donatori ai programelor noastre destinate persoanelor de origine ucraineană sau familiilor din România. Munca noastră nu ar exista fără voi!

Sari la conținut