Ultima perioadă a fost parcă mai încărcată ca niciodată. Pe lângă programele obișnuite pe care le derulăm, am fost gazda proiectului „ENERGY, IDEAS, ACTION, CHANGE”, finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Patru țări (Polonia, Bulgaria, Turcia și România), 28 de persoane care lucrează cu tineri au venit la Galați ca să identifice împreună, în cadrul workshop-urilor, soluții creative în procesul de învățare pentru tineri. Ne-am străduit (iar invitații spun că ne-a reușit pe deplin) să dezvoltăm competențele celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii și creativității pentru a promova învățarea informală. Participanții au organizat workshop-uri tematice pe țări, au vizitat școli, programe ale organizației, servicii pentru persoane cu dizabilități și, în general, am căutat împreună căutat soluții și răspunsuri la întrebările legate de educaţia noilor generaţii.
„ A fost o experiență unică, am învățat enorm de multe. Gazdele noastre s-au pregătit exemplar, tot ce am avut de făcut a fost să învățăm și să ne distrăm”. (Ece Koksal, Turcia)
„ Am fost impresionat de faptul că am putut afla despre atâtea culturi într-o singură săptămână. A fost prima mea participare într-un proiect de acest fel și mi-aș dori să repet experiența”. (Aybike Çelen, Turcia)
Programele Erasmus oferă ocazii extraordinare de a întâlni oameni, profesioniști, tineri din culturi diferite, țări diferite, a înțelege problemele din fiecare țară dar și soluțiile găsite, creativitatea colectivă astfel se dezvoltă și beneficiile reciproce sunt incredibile”. (Anna Burtea, director Fundația Inimă de Copil)
„ Vă iubesc pe toți, veți rămâne mereu în inima mea. Mulțumesc pentru tot, să continuați ceea ce faceți!”. (Daniela Velikova, Bulgaria)
Copiii din programele noastre au terminat foarte bine anul școlar
Ioana (este un nume pe care l-am ales pentru a-i proteja identitatea) este o fetiță de 12 ani din localitatea gălățeană Pechea care se confruntă cu grave probleme de vedere. În ciuda acestei probleme de sănătate, Ioana a terminat clasa a V-a printre primii. A avut media 9,58 și a luat premiul al doilea. „ Este o fetiță foarte sensibilă, care dorește din răsputeri să depășească obstacolele. Ea vede cât îi este de greu mamei (o persoană cu doar 8 clase) să își găsească un loc de muncă și își dorește să facă tot posibilul să nu întâmpine și ea aceleași probleme”, a explicat Simona Dănilă, instructor la centrul de la Pechea.
Ioana este unul dintre cei 162 de copii din programele noastre educative care au absolvit cu bine cursurile școlare de anul acesta. În total, am susținut 166 de copii, ceea ce înseamnă că procentul de promovabilitate este de aproape 98 la sută. Chiar dacă a fost un an foarte dificil, cu multiple provocări cauzate de fazele finale ale pandemiei, copiii au reușit în proporție foarte mare să obțină rezultate pozitive la școală.
Distracție mare la Grădina Zoologică
Și nu putem încheia aceste vești fără să îți spunem despre o zi de neuitat pentru aproximativ 100 de copii români și ucraineni, la Grădina Zoologică de la Gârboavele. Ce alergătură, ce râsete, ce entuziasm, ce bucurie pentru copii să vadă animalele de la zoo! Am făcut și un picnic acolo, iar copiii s-au simțit ca în al nouălea cer! Am avut și tort, pentru că în ultimele zile am avut foarte mulți sărbătoriți.
„Copiii au fost entuziasmați! Grozavă zi! Am avut parte numai de emoții pozitive, iar pentru noi asta este mai important ca niciodată. Mulțumim pentru tot!”. (Nina, mamă a unui copil ucrainean)
Comentarii recente