În urmă cu șase ani, era doar un copil bun, cu mult potențial, dar care, din cauza problemelor financiare, avea un viitor incert în localitatea gălățeană Grivița. Astăzi, este un adult demn, independent, plin de idei și cu visuri care se diversifică pe zi ce trece. Alături de Fundația Inimă de Copil, Robert s-a maturizat frumos, chiar mai frumos decât speram și decât credea el.

Robert e unul dintre acei copii care justifică pe deplin misiunea Fundației Inimă de Copil. Acum e adult cu acte în regulă, are 20 de ani, iar povestea lui practic ne poruncește să continuăm programul nostru Un sat, un copil. Este programul în care a intrat când era în clasa a opta, adică într-un moment de răscruce al vieții. Cu sprijinul Fundației Inimă de Copil, Robert a urmat cursurile Colegiului Economic, unde experiențele noi l-au făcut să își schimbe planurile inițiale.

„Eu am vrut să merg la «Economic» deși aveam medie care mi-ar fi permis să merg și la alte licee. Am vrut acolo pentru că mereu am fost calculat și am căutat să urmez o școală care să îmi ofere cât mai repede un loc de muncă stabil. La liceu am aflat că cei mai căutați absolvenți de facultate sunt cei de la «Nave», așa că m-am decis să merg în direcția asta, mai ales că am fost mereu înclinat spre matematică”, povestește Robert.

Fundația Inimă de Copil i-a fost alături în toate deciziile pe care le-a luat, iar acum suntem mândri să anunțăm că Robert este student în anul al doilea la Arhitectură Navală. „E o facultate grea, dar și frumoasă. Din păcate, pandemia ne obligă în continuare la cursuri online, dar încă sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede”, spune Robert.

E student, dar și-a luat și o slujbă

Robert a căutat în toată această perioadă – iar Fundația l-a sprijinit constant în acest demers – să devină o persoană independentă. Anul trecut, bursa de la Inimă de Copil l-a ajutat să își continue liniștit studiile în Galați, însă deja tânărul nostru student își dorește mai mult. „M-am angajat, încep muncă zilele astea, în ianuarie. Chiar dacă nu e în domeniu, slujba mă va ajuta să îmi termin studiile. Dacă nu era bursa probabil că ar fi trebuit să muncesc încă din primul an și poate că nu m-aș fi putut concentra atât de mult pe școală. Facultatea rămâne pe primul plan, dar încerc să mă descurc singur”, ne spune cu entuziasm Robert.

Vrea neapărat să lucreze în domeniul în care se specializează

Peste 5 ani, Robert se vede deja lucrând la o firmă de proiectare navală, mai ales că aceste firme își recrutează specialiștii încă din anul al treilea de facultate. „Unele firme dau chiar și burse și dacă muncești primești garantat un loc de muncă bun când termini facultatea”, explică Robert.

Sari la conținut