Nu m-am gândit niciodată că o să ajung așa departe, că o să am copiii mei și o să fiu în stare să-i cresc cum trebuie. Pentru mine e…mult, foarte mult! Așteptăm ca Cel de Sus să ne salveze, să trimită îngeri, dar îngerii sunt de fapt oamenii. Eu cred ca El mi-a trimis-o atunci pe Anna.

Din cei peste 31.000 de copii ai Annei, eu sunt al treilea. Când m-a găsit, dormeam prin vecini, la cine avea milă de mine. Am fost 7 copii acasă și mama ne-a părăsit. Chiar înainte să plece, a vândut-o pe sora mea mai mică unor străini. În urma ei, tata s-a apucat de băutură și, din cauza certurilor și a bătăilor, frații mei au plecat unul câte unul pe stradă. Eu am rămas, până când tata m-a dat afară din casă: „Tu nu ești al meu!”, mi-a zis.

Îmi amintesc exact ziua în care am cunoscut-o pe Anna. Avea doar 25 de ani, de-abia începuse să pună pe picioare Fundația Inimă de Copil împreună cu două prietene și luaseră deja doi copii de pe stradă, într-un apartament cu 2 camere. M-a salvat. Eram bolnav de hepatită, aveam de recuperat mult la școală, dar s-a ocupat de mine și am ajuns să termin un liceu și să învăț o meserie. Într-o zi, m-a întrebat ce îmi doresc cel mai mult și i-am zis că mi-e dor de frații mei, așa că i-au găsit pe toți și ne-au adus împreună. Cum să te iubească și să facă atâtea pentru tine un necunoscut? Cu mintea de acum, realizez că nu a fost deloc ușor pentru ea, să crești copiii altuia. Dar măcar știu că i-am adus o bucurie: am reușit în viață, am o familie frumoasă, 5 copii cuminți și sănătoși, iar pe una din fete o cheamă Anna. Eu nu mă gândisem niciodată atât de departe, să am familia mea. De multe ori mi-a venit în minte că n-aș vrea să ajung ca tata și uite, văd că am reușit să nu fiu deloc ca el.

După mine au fost mii de copii, abandonați sau neglijați de părinți, infectați HIV, sau născuți cu probleme mari. Când n-au mai avut loc în apartament, Anna le-a găsit familii, a construit un loc în care copiii de la țară să învețe și o casă pentru noi, cei deja mari, a mutat munții de fiecare dată când cineva a avut nevoie de ea. Astăzi, Fundația Inimă de Copil se ocupă de sute de copii aflați în dificultate alături de familiile lor din România și Ucraina și oferă multora o adevărată șansă, investind în viitorul lor, la fel cum Anna a făcut și cu mine, acum 27 de ani.

Se spune că de Sărbători se întâmplă miracole și eu cred asta, pentru că am trăit unul: 6 frați despărțiți, adunați de pe stradă și din spitale de o fată foarte tânără, în jurul unui brad împodobit. Și tu poți face o minune de Sărbători pentru sute de copii care au o singură speranță: generozitatea unui necunoscut, care le poate transforma viața.

Din inimă de copil, îți mulțumesc și îți doresc Sărbători Fericite!

– Adrian

Sari la conținut