Este vremea relaxării active pentru copiii din programele Fundației Inimă de Copil. Sfârșitul lunii iulie și aproape toată luna august au însemnat mai multe serii de tabără la munte pentru peste o sută de copii, români și ucraineni.

Năruja este o bucată de rai pământean. Este o micuță localitate situată fericit în mijlocul celor mai prietenoși munți pe care îi cunoaștem, Munții Vrancei. Crestele împădurite se topesc lin în văile întortocheate ale râurilor cu apă limpede și cu susur dulce de clopoței, creând un peisaj vizual și sonor magnific. Este locul în care râsetele de copil primesc un ecou supraomenesc și se propagă dincolo de crestele pline de viață ale Vrancei. Pentru noi, locul acesta poartă numele Tabăra Năruja. Un loc doar al nostru, al copiilor, creat de-a lungul anilor cu sprijinul vostru, al celor care ne susțin.

Un loc fără tehnologie: „Niet netu”

Tabăra Năruja este un loc rustic, în care copiii au posibilitatea să se întoarcă la natură, să se bucure de sălbăticia locurilor și de frumusețile rurale montane ale țării. Este locul perfect pentru drumeții pe crestele molcome și de-a lungul râurilor grăbite. Este locul în care ne jucăm, cercetăm, ne aventurăm și ne redescoperim spiritul creativ prin muzică și pictură. Pentru că, așa cum spuneau câțiva dintre participanții ucraineni din prima serie, aici „niet netu!”. Adică, pentru o săptămână ne rupem de tehnologie, de modul „electronic” și ne întoarcem cu bucurie la varianta noastră de bază, varianta „analog”.

Jocuri, drumeții și aventură

Ne-am împărțit în mai multe serii și în acest fel am putut să aducem la Năruja copii și părinți ucraineni, copiii din centrele de zi sau de consiliere și sprijin de la Galați și din comuna Pechea și cei din programul de burse „Un sat, un copil”. În total, peste 150 de copii și adulți au avut parte de distracție, au alergat, au zâmbit, s-au simțit minunat. Am gătit împreună, am făcut concursuri sportive, am făcut drumeții, am organizat ateliere și am gustat din plin din dulceața naturii aproape sălbatice.

Copii au fost înconjurați de energie pozitivă. Ne-am făcut multe amintiri minunate și frumoase. Faceți un lucru foarte dificil, dar îi faceți pe copiii noștri să zâmbească, să se simtă protejați și să se joace în liniște. Mulțumesc pentru munca voastră și pentru sufletul vostru bun”. (Ljudmila Pintilie, Ucraina)

Mulțumim organizatorilor pentru minunata tabără și zilele petrecute împreună! Munte, aer, activități – atât copiii, cât și adulții sunt încântați”. (Maryna Guzenko, Ucraina)

Mi-a plăcut foarte mult în tabără pentru că mi-am făcut prieteni noi. Mi-au plăcut activitățile și că am avut foc de tabără”. (Andra, Centrul de Zi Galați)

„A fost foarte distractiv în Tabăra Năruja, au fost multe lucruri noi pe care l-am făcut, mi-a plăcut în special că am mers la râu. Iar mâncarea a fost delicioasă”. (Cristi, Centrul de Zi Galați)

„Vă mulțumesc foarte mult pentru o vacanță grozavă nu numai pentru copii, ci și pentru părinți! Mulțumim organizatorilor, instructorilor și bucătarilor!!!” (Natalia Tkachenko, Ucraina)

Tabăra a fost finanțată de IPPAGBetfairGlobal Giving  și prin Fondul de Urgență- Refugiați în Siguranță, derulat de Fundația Comunitară Galați cu ajutorul Oxfam – „Integration Program for Refugees”.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit!

Sari la conținut