Copiii de la Centrul de Zi Galați au aflat ce înseamnă să fii învățător de la două dintre cele mai apreciate cadre didactice din Galați, în cadrul celui de-al doilea eveniment din proiectul Ziua Carierei.

Doamnele Viorica Neculai și Mihaela Ciacâru, de la Școala Gimnazială nr. 26, s-au împrietenit foarte ușor cu copiii (cum altfel, având în vedere meseria?) și le-au explicat cât efort, câtă responsabilitate, dar și câtă și satisfacție stau în spatele muncii de la catedră, în special în ciclul primar. Cele două doamne învățătoare le-au spus copiilor toate secretele din spatele carierei de educator, de modelator de minți și suflete.

Copiii de la Centrul de Zi au fost foarte încântați, mai ales că doamnele învățătoare le-au vorbit din suflet, cu căldură, îndemnându-i pe copii să urmeze o carieră didactică.

Și, pentru că nu puteau sta deoparte, doamnele Viorica Neculai și Mihaela Ciacâru și-au rupt din timpul dumnealor și i-au ajutat pe copii preț de câteva ore la temele pe care le aveau de făcut pentru a doua zi. Așa cum o fac, de altfel, săptămânal, în calitate de voluntari ai Fundației Inimă de Copil. Totul pentru o experiență autentică, plină de învățăminte pentru micuții noștri. De altfel, unul dintre jocurile preferate de copii la Centrul de Zi este să interpreteze pe rând rolul de învățător și de elev, semn că deja ei se gândesc la o carieră didactică.

Le mulțumim doamnelor Viorica Neculai și Mihaela Ciacâru pentru participare și pentru răbdarea de care au dat dovadă. Copiii de la Centrul de Zi au acum mai multe modele demne de urmat.

Învățătorul se identifică cu începutul carierei fiecărui om, fiind cel care pune prima piatră la temelia cunoașterii. Vocația pedagogică presupune dragoste față de meserie, dar și conștiința responsabilității față de copii, față de țară, față de umanitate”, ne-a spus doamna Viorica Neculai.

Sari la conținut