Fundația Inimă de Copil demarează un nou proiect ce sprijină copiii și tinerii cu dizabilități din Galați în dezvoltarea și integrarea lor în societate.

„Visul meu este la fel de frumos ca al tău” este un proiect prin care cel puțin 25 de copii si tineri cu dizabilități/ întârzieri în dezvoltare, vor beneficia, pe lângă sesiunile de terapie, de sprijin emoțional și dezvoltare a încrederii în sine pentru integrarea în grădiniță, școală, grupuri de joacă, grupuri peer-to-peer. Soluțiile propuse sunt terapie prin artă și stimulare polisenzorială, întâlniri de grup.

Proiectul este implementat cu sprijinul Fundației Orange, în cadrul programului ”Susține un ONG”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale, valoarea totală a finanțării fiind de 10.000 Euro.

Anna Burtea, președinte Fundația Inimă de Copil: „Este un nou proiect derulat împreună cu partenerii noștri de la Fundația Orange, care s-au dovedit de-a lungul timpului unii dintre cei mai activi susținători ai programelor noastre. Le mulțumim și pe această cale și sperăm că finalul proiectului va aduce rezultatele pe care le sperăm cu toții. Ne dorim să vedem la final cum am contribuit la îmbogățirea modului în care acești copii, părinții lor dar și copii din comunitate percep lumea și universul din jurul lor, dezvoltând relații pozitive prin înțelegere, acceptare, sprijin și susținere”.

Ovidiu Ana, Director executiv al Fundației Orange: „Proiectul ”Visul meu este la fel de frumos ca al tău” dezvoltă rețeaua care sprijină copiii și tinerii cu dizabilități să devină membri activi ai comunității din care fac parte. Este un proiect ce întărește echipa din jurul persoanelor cu dizabilități, formată din specialiști și părinți, și care face un pas mai departe către incluziunea socială a acestora.”

Proiectul se va desfășura în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități, deschis în cadrul Fundației Inimă de Copil. În cadrul acestui centru, oferim servicii de evaluare inițială a nivelului de dezvoltare neuropsihomotorie și a gradului de independență funcțională, servicii de recuperare medicală (kinetoterapie), servicii de logopedie, servicii de recuperare psihopedagogică, servicii de terapie ocupațională, servicii de terapie cognitiv-comportamentală, servicii de stimulare senzorială și prin mijloace multi-media, sprijin pentru părinți.

Sari la conținut