Marea Neagră, mai colorată ca niciodată

Zâmbetele din cele două serii de tabără ale Fundației Inimă de Copil au transformat malul Mării Negre într-un adevărat curcubeu de septembrie.

În pauza dintre valurile pandemiei, 30 de copii de la Fundația Inimă de Copil s-au scăldat în mult mai prietenoasele valuri ale Mării Negre. După un an în care restricțiile ne-au ținut departe de plajă, în vara care tocmai s-a încheiat am reluat tradiționalele serii de tabere la mare. Soare, jocuri în apă și pe plajă, plimbări, răsărituri spectaculoase, muuultă, muuuultă distracție. Vă povestim tot! Cum „de ce”? Pentru că bucuria unui copil trebuie să o știe întreg universul, trebuie să fie cu adevărat nemărginită.

Două serii în 11 seri

Cele două serii ale Taberei Eforie Sud au avut loc la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. 15 copii din centrele de zi de la Galați și Pechea au mers în prima serie, în vreme ce seria a doua a fost rezervată altor 15 copii, de data aceasta din programul de burse „Un sat, un copil”. Mulți dintre ei au văzut marea pentru prima dată în viața lor și a fost dragoste la prima bălăceală. Până și vremea ține cu copiii frumoși – se știe că zâmbetul unui copil poate să țină soarele în loc -, astfel că, în ciuda perioadei de vară târzie, totul a fost sublim. A fost vacanță, dar lenea de dimineață aproape că nu a existat: copiii noștri își doreau să absoarbă fiecare rază de soare, așa că mulți se trezeau cu noaptea în cap ca să prindă răsăritul. Pe urmă, pe măsură ce razele deveneau tot mai fierbinți, urma procesul de colorare a Mării Negre. Seara, copiii se plimbau pe Faleză și cumpărau cu bucurie acele obiecte care să le amintească de Tabăra Eforie Sud 2021.Dar amintirile cele mai importante sunt cele care rămân întipărite în memoria lor.

„Nu vrem să mergem acasă. Vrem să stăm în tabără tot anul”, spuneau copiii în fiecare seară, când se adunau la povești și jocuri.

Pentru că mulți nu se cunoșteau între ei, tabăra a fost prilejul cel mai bun de a socializa, de a lega noi prietenii. S-a creat o legătură inclusiv între cele două serii de tabără, pentru că cei mici, veniți în prima serie, au avut grijă să îi întâmpine așa cum se cuvine pe cei mai mari, din seria a doua. Nici bine nu au coborât cei mari din microbuz, că prichindeii din prima serie au tăbărât asupra lor cu un arsenal de peste 200 de baloane cu apă. Cei din seria a doua au fost botezați așa cum se cuvine, pentru că – nu-i așa? – atunci când vii la mare faci o baie imediat cum ajungi .Și baie în mare s-a făcut, chiar dacă era septembrie. Temperatura aerului a fost de 20-25 de grade, iar apa mării a avut mereu peste 20 de grade Celsius. Adică pișca puțin apa când intrai și aerul când ieșeai, dar în restul timpului totul era perfect.

Tabăra Eforie 2021 a fost despre dragoste de mare, despre plăcerea de a petrece timpul împreună, plăcerea de a râde, de a se sprijini unul pe celălalt și de a avea mereu un zâmbet prietenos în preajmă.

Sari la conținut