Pandemia îi afectează și pe copiii din grădinițe. 200 de copii de grădiniță care aveau nevoie urgentă de sprijin, își primesc rechizitele

Zilele acestea livrăm 200 de cutii, complet echipate, pentru 200 de copii de la grădinițe din sate, din județul Galați și Vrancea.

Totul a început după ce am aflat în septembrie că pentru a participa la orele de la grădiniță copiii trebuiau să pregătească kit-uri individualizate cu rechizite pentru grădiniță. Lista cu lucruri de cumpărat era foarte lungă și ne-am dat seama imediat că vor fi părinți din familii cu probleme materiale care nu își vor permite să le cumpere pentru copiii lor.

Așa a luat naștere această acțiune, în premieră pentru organizația noastră, de a face, pe lângă cele aproape 200 de pachete cu rechzite pentru școlari (deja distribuite din septembrie), 200 de cutii cu rechizite. Cutiile sunt complet echipate, cu cele necesare la grădiniță pentru câteva luni bune, pentru un copil.

Am pornit în acest drum în plină perioadă de incertitudine, cu multe greutăți, fără a avea toți banii dedicați pentru inițiativa noastră, ci doar un mic început. Apelasem și în septembrie la câteva sute de firme pentru campania noastră dar doar câteva răspunseseră favorabil.

Însă știam că cel mai important este să îi ajutăm pe cei 200 de copii de grădiniță, care veneau din familii cu multe lipsuri și greutăți.

Din fericire imediat ce am început ni s-au alăturat oameni generoși care și-au dorit să le fie alături celor 200 de micuți cu rechizitele care le lipseau. Ne-au susținut cu donații un grup de salariați ai Șantierului Naval Damen Galați. Ei au donat tichete pe care le-am folosit! Ne-au sprijinit și prietenii noștri constanți de la Asociația Macon Galați (Franța). Și neașteptat și de mare ajutor a venit donația făcută de un grup de tineri cercetași, voluntari francezi. Ei urmau să ajungă în România și să ne ajute în vară dar din cauza pandemiei nu au mai putut veni. Așa ca s-au hotărât și au donat banii strânși cauzei celor 200 de copii de la grădiniță. Le suntem tuturor recunoscători, pentru că datorită lor am putut pregăti cele 200 de cutii cu rechizite pentru piticii!

Cutiile ajung la grădinițe din sate ale județul Galați și Vrancea. Pentru 200 de părinți sunt vești grozave, care le iau de pe umeri o mare greutate. Și sunt fix cum le-au fost cerute și cum impun și condițiile sanitare de acum! Totul devine posibil cu oameni generoși care știu că împreună putem să ajutăm și mai mulți copii și familii cărora le este greu acum.

PS:  Mereu primim cereri și e nevoie de ajutor cu rechizite pentru copii, deci nu ezita dacă vrei vreodată să dai o mână de ajutor!

Sari la conținut