Septembrie a venit încărcat de emoții și mai multe provocări cu gândul la începerea școlii și faptul că ne-am dorit ca nici un copil să nu rămână în urmă. Nici un copil vulnerabil.

Ne-am propus să ajutăm până pe 15 octombrie 2020, 500 de copii din județele Galați, Vaslui, Brăila, Vrancea. Ambițios știm, mai ales într-o perioadă de pandemie și de criză.

Dinainte de mijlocul lui august până acum, la final de septembrie, discuțiile între noi și cu colegele noastre din servicii sociale s-au învârtit în jurul întrebărilor ”Câți copii am putea să ajutăm cu ghiozdanele și rechizitele pregătite pentru începutul de școală?”, ”Cine ne sunt partenerii sau ne-ar putea fi?”, ”Cât de mulți copii am putea ajuta, mai ales din sate, față de copiii pe care îi ajutăm lunar?”, ”Dar ce se va întâmpla cu copiii de grădiniță pentru care părinții nu pot face cutii individuale de rechizite și jocuri? Putem face oare ceva? Ce? Pentru câți micuți?”, ”Cum ajungem la cei mai vulnerabili dintre ei?”, ”Avem situația reactualizată? Câte tablete educaționale am putea asigura din donațiile primite și proiectele pe care le avem?”, ”Ce opțiuni de achiziții avem, ca să fie cât mai avantajos?”, ”Cum se vor descurca pentru perioadele de școală on-line copiii?”, ”Și pachetele de alimente și materiale de dezinfecție, când sunt programate săptămânile de distribuție în județul Galați, dar în Vaslui, Vrancea? Pentru câte familii?”, ”Când dăm bursele?”, ”Oare am putea să facem cunoscută către mai multe firme și mai mulți donatori campania noastră Fapte mici din inimi mari ca să putem finanța totul?”

Și toate lucrurile acestea în paralel cu organizarea și supravegherea meditațiilor on-line pentru copiii din programele noastre pentru română, matematică, limbi străine, organizarea de ateliere de literație și educație remedială, anchete sociale, ore de recuperare pentru copiii cu dizabilități, consiliere pentru copii și familii, rapoarte de proiecte, menținerea comunicării și colaborării cu finanțatorii, cu sponsorii și voi, oamenii de bine, care ați fost donatorii noștri în această perioadă.

Am putut strânge ca rezultate pentru începutul de școală:

  • 30 de tablete educaționale și 6 laptopuri donate pentru copii;
  • 180 de copii cu mari probleme financiare care au primit deja pachete consistente și complete cu rechizitele de care aveau nevoie pentru școală, ghiozdane noi sau/și produse de îmbrăcăminte;
  • 395 pachete pachete cu alimente, dulciuri dar și igienico sanitare, dezinfectanți și măști;
  • Peste 100 de ore de meditații on-line dăruite de voluntari corporatiști și profesori;
  • Peste 3000 măști și alte echipamente de protecție care vor fi distribuite cu următoarele pachete pentru familii;

Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor, companiilor, prietenilor, oamenilor, care sunt alături copiilor la fiecare pas! Contribuția voastră este cea care schimbă vieți în mai bine!

Iar zilele acestea încă se află în pregătire pachete pentru 200 de copii cu dificultăți din grădinițe din peste 20 de localități din 2 județe. Până pe 15 octombrie ne-am propus să finalizăm și distribuția. Țineți-ne pumnii să găsim toate resursele necesare!

Așa a arătat începutul de toamnă. Oameni mari, oameni buni, vă mulțumim și ne bucurăm că datorită vouă am putut face lucruri așa frumoase! Vă mulțumim pentru bucuria pe care ați dăruit-o prin gesturile voastre. Vă mulțumim pentru mesele pe care le-ați făcut posibile, pentru sclipirile din ochi și încrederea oferite pentru copii de ghiozdanele și gențile de școală pline cu tot ce era nevoie, pentru ușurința cu care unii dintre copii se vor gândi chiar și la educația online!

Sari la conținut