Pandemia de Coronavirus nu este doar o criză a sistemului sanitar. Din păcate, este și povestea tristă a părinților care și-au pierdut locul de muncă, a clase întregi de copii care nu au mai putut să continue școala online sau a familiilor cărora toate planurile pentru un viitor mai bun s-au năruit.
În ultimele 3 luni, telefoanele noastre au sunat încontinuu cu astfel de povești. Am dăruit peste 250 de pachete cu alimente și produse, tablete pentru școală, am organizat meditații online și am oferit consiliere celor care pierduseră totul. Așa cum face de 23 de ani, Fundația Inimă de Copil a fost și de această dată prezentă în comunitate și a ajutat. Cu ajutorul sponsorilor, oferim ajutor material celor nevoiași, ajutăm copiii fără acces la tehnologie să nu piardă școala și în curând, vom integra pe piața muncii femeile din comunitate, prin Atelierul Inimă de Copil.
Oferim ajutor material, pachetele cu alimente și produse familiilor cu venituri reduse
Educație remedială
Organizăm meditații și oferim sprijin educațional copiilor din familii defavorizate
Locuri de muncă
Prin Atelierul Inimă de Copil vindem produse care susțin locuri de muncă și programele organizatiei
Elena, mama rămasă departe
Pe Elena, viața grea a trimis-o acum câțiva ani în Italia, așa cum s-a întâmplat cu destinele a sute de mii de români. Cei trei copii au rămas în grija bunicii, iar cu inima plină de dor, mama a fost alături de ei cu aproape cu toți banii din puținul pe care îl primea. Singurul lucru care îi dădea putere să continue munca erau vocile celor mici. Dar pandemia a lovit-o greu pe Elena. Ea și-a pierdut serviciul și a rămas a nimănui, blocată într-o țară răpusă de boală. Familia ei a fost nevoită să supraviețuiască doar din pensia mică a bunicii. Copiii nu au putut să țină pasul la școală, împărțind toți 3 același telefon vechi, pe ecranul căruia se înghesuiau cu toții altădată ca să își salute mama.
Într-o locuință socială, Tudor trăiește de azi pe mâine, alături de mama sa. Pandemia a lovit într-un moment critic pentru această familie. Întreruperea cursurilor și boala mamei care o ține mai mult prin spitale, l-au făcut pe Tudor să nu reușească să se descurce cu școala online. Tocmai ce a terminat clasa I și chiar dacă e cel mai curios copil pe care îl cunoaștem, încă nu a avut cine să îl învețe să scrie și să citească. Ușor-ușor, băiatul și-a cam pierdut visul de a deveni inginer constructor.
În familia Dan, mai toți munceau zileri până la venirea pandemiei. Sunt mulți frați, iar cei mai mari au abandonat școala pentru a pune o pâine pe masa familiei. Acum nu mai au ce să lucreze. Dar Ianis, cel mai mic dintre frați, e un băiat harnic și muncitor căruia îi place să citească. Mica căsuță din chirpici fără apă și curent electric în care trăiau 19 suflete a luat foc astă primăvară, iar acum toți trăiesc din mila vecinilor. Ianis nu se lasă și vrea să învețe. A primit pomană un telefon vechi și pentru că nu au curent, ne vizitează la câteva zile să îl încarce ca să o vadă pe Doamna. Cea mai mare dorință a lui este să primească o Biblie.
Redirecționează gratuit până la 20% din impozitul pe venit/profit din al doilea trimestru al companiei tale, de la stat către Fundația Inimă de Copil, în baza unui contract de sponsorizare. Organizația noastră este înscrisă în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult, conform deciziei nr. INTERNT-169478318-2019 din data 02.04.2019.
Suma sponsorizată poate fi:
20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care plătesc impozit pe profit
20% din impozitul pe venit pentru companiile care plătesc impozit pe venit (microîntreprinderi)
Contract de sponsorizare
Descarcă contractul de sponsorizare. După completare, îl poți trimite la office@inimadecopil.ro. Îți mulțumim!