Problemele cu care se confruntă unii copii nu sunt o piedică în calea învățăturii. O demonstrează din plin micuții elevi care frecventează centrele de zi din Galați și Pechea ale Fundației Inimă de Copil.

Ioana (este un nume pe care l-am ales pentru a-i proteja identitatea) este o fetiță de 12 ani din localitatea gălățeană Pechea care se confruntă cu grave probleme de vedere. Ea a fost diagnosticată cu coriodoză miopică la ochiul drept, urmând să treacă printr-o operație în această vară. În ciuda acestei probleme de sănătate, Ioana a terminat clasa a V-a printre primii. A avut media 9,58 și a luat premiul al doilea. „Este o fetiță foarte sensibilă, care dorește din răsputeri să depășească condiția familiei. Ea vede cât îi este de greu mamei (o persoană cu doar 8 clase) să își găsească un loc de muncă și își dorește să facă tot posibilul să nu întâmpine și ea aceleași probleme”, a explicat Simona Dănilă, instructor la centrul de la Pechea.

Rezultate excelente pentru copiii de la centrele de zi

Ioana este unul dintre cei 81 de copii care au absolvit cu bine cursurile școlare de anul acesta. 81 din cei 86 de copii care au primit sprijin educațional au promovat clasele pe care le-au frecventat în anul școlar 2021-2022, adică un procent de promovabilitate de aproape 95 la sută. Chiar dacă a fost un an foarte dificil, cu multiple provocări cauzate de fazele finale ale pandemiei, copiii au reușit în proporție foarte mare să obțină rezultate pozitive la școală. Dintre cei 25 de copii de la Centrul de Zi din Galați, care sunt înscriși la școala primară sau la gimnaziu, au promovat anul 21 de copii, adică un procent de 84 la sută. Rezultate excelente s-au înregistrat la Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Familii în Dificultate de la Pechea, unde au promovat toți cei 51 de copii (25 din programul de consiliere și 35 din programul de consiliere școlară), adică procent de sută la sută.

Sprijin pentru recuperarea materiei

Elevii care au obținut rezultate mai puțin satisfăcătoare anul acesta vor fi sprijiniți să recupereze materia și să obțină rezultatele necesare pentru a-şi continua studiile. „În vara aceasta vor fi programe de recuperare pentru a ajuta copiii corigenți. Ne dorim o clarificare a conceptelor pentru a construi o fundație cât mai solidă din punct de vedere educațional la nivelul fiecărui copil”, a explicat Jeni Chirilă, coordonator centre de zi ale Fundației Inimă de Copil.

Sari la conținut