Ne preocupă viitorul copiilor noștri cel puțin la fel de mult ca și prezentul. Aici, la Fundația Inimă de Copil, facem tot ce ne stă în puteri pentru a le oferi copiilor din programele noastre sprijin, îndrumare, sfaturi, modele, abilități și competențe. Toate acestea pentru a elimina barierele din calea dezvoltării lor, pentru a le oferi șanse egale ca ei să devină cât mai curând posibili adulți responsabili, independenți.

Fundația Inimă de Copil lansează campania Ziua Carierei, un proiect prin care copiii din programele noastre, în special cei care frecventează centrele noastre de zi, vor avea acces direct la informații și evenimente esențiale pentru ca ei să își descopere vocația. Să își descopere viitorul.

Încercăm să le stârnim curiozitatea pentru diverse meserii

Ziua Carierei este un proiect ce se va derula pe parcursul mai multor săptămâni și care înseamnă întâlniri cu profesioniști din diferite domenii, participarea la ateliere practice de lucru. Ne dorim ca aceste activități să fie cât mai aplicate și cât mai diverse pentru a le stârni copiilor interesul și curiozitatea pentru meseriile pe care le pot alege pentru viitorul lor.

Jeni Chirilă, coordonator programe de educație la Fundația Inimă de Copil:Vom avea întâlniri cu profesioniști din foarte multe domenii. În acest fel, copiii au posibilitatea să vadă ce presupune fiecare meserie în parte, să ia parte la activități practice și, foarte important, vor putea primi sfaturi din partea celor care deja au ales aceste meserii. Scopul proiectului este să le deschidem copiilor apetitul pentru cunoaștere și de a le arăta cât de vaste sunt posibilitățile lor de exprimare în viitor”.

Copiii vor afla din tainele unor meserii precum bucătar, frizer, manichiurist, make-up artist, kinetoterapeut, maseur, sportiv profesionist, cântăreț, dansator, coregraf, asistent medical, fotograf, cameraman, marinar, florar, brutar, informatician, actor, avocat, polițist, jandarm și multe alte meserii prețuite de societatea actuală.

Proiectul începe în luna octombrie, se derulează pe parcursul a mai multor săptămâni și se adresează copiilor din programele Fundației Inimă de Copil.

Invitație pentru profesioniști

Fundația Inimă de Copil invită profesioniștii din comunitate să se alăture acestui proiect. Cei care doresc să participe activ la Ziua Carierei printr-o prezentare sau o activitate practică (la sediul nostru sau în locul unde își desfășoară activitatea) ne pot contacta la numărul de telefon 0730.592.484, Marius Ţuca, responsabil comunicare Fundaţia Inimă de Copil. Te așteptăm să contribui la viitorul copiilor din comunitatea noastră!

Prima întâlnire, cu doi sportivi profesioniști

Primul eveniment din cadrul proiectului Ziua Carierei este o întâlnire pe care copii din cadrul Centrului de Zi Galați, alături de copii din cadrul Centrului pentru Refugiați, o vor avea cu doi sportivi profesioniști.

Fotbaliștii George Cârjan și Yevhen Bokhashvili (SC Oțelul Galați) le vor vorbi copiilor despre ce înseamnă să urmezi o carieră sportivă. În cadrul evenimentului va fi organizat și un joc demonstrativ de fotbal, la care vor participa copii (români și ucraineni) din programele noastre și invitații de la SC Oțelul Galați.

Evenimentul va avea loc pe data de 13 octombrie 2022, pe terenul Oţelul II, de la ora 16:00.

Sari la conținut