Proiectul nostru „Privește-mă cu inima” include numeroase activități pentru copii, cum ar fi: întâlniri în grădinițe, terapie asistată de animale, sărbătorirea zilelor de naștere ale copiilor cu CES aflați în grija Centrului de recuperare Inimă de Copil.

Toți copiii merită o educație de calitate într-o școală/grădiniță pentru toți. Acesta a fost motorul care a legat activitățile organizate în grădințele în care învață copii din cadrul programului nostru.
Activitatea a scos în evidență faptul că și copiii cu CES au aceleași nevoi de bază pentru a crește și a se dezvolta sănătos: nevoia de afectivitate şi securitate, de responsabilitate şi independenţă, de apreciere, de încredere în sine. Dragi părinți și profesori, încurajați-i să crească împreună!

Caii și copiii au o legătură absolut specială, iar prietenia dintre ei se stabilește foarte repede. E o magie acolo, iar terapeuții Inimă de Copil au mizat pe asta atunci când au gândit activitatea de socializare între copiii cu și fără CES, la Asociația Kavalkada – hipoterapie, echitație, agrement și turism ecvestru .
Activitatea a fost asistată de poneiul Sisi și a fost o bucurie, atât pentru copiii cu CES, cât și pentru colegii lor. Prichindeii au lucrat în echipă, pentru stimularea psihomotricității și a unui echilibru psihoemoțional. Într-un mediu relaxat, toți au socializat în natură, au lucrat la încrederea de sine și au urcat curajoși pe ponei, și-au exersat răbdarea, au înțeles că e important să vorbești cu calm și că sensibilitatea e un mare dar.

Sari la conținut