V. vine la Centrul de Consiliere și Sprijin Pechea de la începutul acestui an calendaristic și este una dintre cele mai conștiincioase când este vorba despre prezența la activități. Spune că îi place la Fundație pentru că are posibilitatea de a socializa. „Îmi place că mă joc cu copiii, că mă ajută doamnele și voluntarele să-mi fac temele și… și atât”, explică V. făcând multă economie la cuvinte. Așa cum o face mai mereu de altfel. Situația ei familială este una destul de complicată. Locuiește cu mama și cu tatăl ei vitreg, dar și cu o soră mai mică, însă condițiile de viață nu sunt cele mai fericite. Iar imaginea pe care tocmai v-am prezentat-o este una eliptică.

Vrea să fie veterinar din dragoste pentru animale

V. este un copil foarte direct. Îți dă răspunsuri surprinzătoare, care te lasă fără replică. „Îmi place mirosul de prăjituri. Nu știu cum se cheamă. Aaa, amandine se cheamă. Eu mănânc atâtea dulciuri că nu mai am dinți. Și îmi place cum miros lalelele, că e așa mai proaspăt, parcă e primăvară”, spune V. Pentru anul viitor, nu are un plan foarte clar stabilit. „Aș vrea să facem o activitate, dar nu știu ce activitate. Dar să fie ceva foarte frumos, să facem toți și să râdem. Sau să facem felicitări, mie îmi place să fac felicitări, am făcut pentru copiii de aici și pentru toate doamnele. Îmi place să le desenez, dar nu îmi place să le scriu”, spune cinstit V.

Iubește foarte mult animalele și și-ar dori să le ajute pe toate.

”Vreau să mă fac medic veterinar pentru că îmi place să salvez animale. Am un câine acasă, e bull terrier. De fapt e o cățelușă, o cheamă Maia. Și mai am un cățel pufos pe care îl cheamă Pufu. Și mai am și o pisică, dar pisica stă mai mult pe afară că îi este frică de câini.”

Chiar dacă nu înțelege prea multe din ce se întâmplă cu pandemia, V. simte că viața ei s-a schimbat în ultima vreme. În cazul în care clasa ei s-ar închide, V. ar avea posibilitatea să participe la cursuri de la sediul Fundației, acolo unde oricum și face toate temele și încearcă să recupereze din materia pierdută în pandemie.

Sari la conținut