Fundația Inimă de Copil anunță finalizarea și inaugurarea unei Grădini Senzoriale în curtea Centrului de Recuperare și Reabilitare din Strada Traian nr. 203. Investiția din cadrul proiectului „Emoții, culoare, senzații, echilibru și «ubuntu» pentru copiii cu dizabilități”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, a fost realizată cu ajutorul părinților, a voluntarilor și a personalului din cadrul Fundației Inimă de Copil. Grădina Senzorială însemnă o adaptare la condițiile actuale impuse de situația pandemică, în care se recomandă ca activitățile cu un număr mai mare de persoane să se desfășoare preponderent în aer liber. Peste 30 de copii cu nevoi speciale vor fi beneficiarii acestui spațiu multifuncțional, care va fi folosit pentru întâlniri de grup și terapie în aer liber. Pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID și a faptului că noile tulpini ale virusului atacă din ce în ce mai mult populația tânără, o alternativă la terapia în spații închise era mai mult decât necesară. Ne dorim ca toți beneficiarii să își poată urma terapiile în condiții de siguranță deplină.

„Grădina Senzorială era necesară deoarece copiii au nevoie de un spațiu sigur, unde să aibă acces la stimulare senzorială într-un mediu natural și unde să-și poată exersa abilitățile de socializare ca și cum ar fi într-un parc sau la un loc de joacă. Mai mult decât atât, ei vor dobândi abilități motrice împletind jocul cu terapia. Față de activitățile obișnuite desfășurate până acum la Centrul de Recuperare, apare posibilitatea de a lucra în aer liber. Putem, astfel, reconstrui mediul natural de joacă al copilului și putem face mult mai ușor desensibilizarea la diverși stimuli”, a explicat psiholog Daniela Puia, coordonator al Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru copii cu dizabilități Inimă de Copil.

O grădină senzorială similară a fost inaugurată, în cadrul aceluiași proiect și de către partenerii noștri din Bârlad, Asociația Bună Ziua, Copii din România.

Despre proiectul „Emoții, culoare, senzații, echilibru și «ubuntu» pentru copiii cu dizabilități”

Proiectul își propune să susțină o viață mai sănătoasă fizic și emoțional, îmbrățișând un concept de ”ubuntu pentru copiii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare” și familiile lor. Realizăm acest lucru prin accesul la terapii specifice de recuperare pentru copiii cu CES (cognitiv-comportamentală, logopedică, multi-senzorială, terapie ocupațională/ ludoterapie), interacțiuni terapeutice în grupuri mici în aer liber, activități ghidate terapeutic copil-copil, copil-părinte, părinte-părinte, pentru a experimenta, a atinge un echilibru mai bun în relația cu propriile emoții, senzații, construirea relațiilor de susținere și apropiere în familie, copil-părinte, și în rețeaua de sprijin a părinților.

Proiect derulat de Fundația Inimă de Copil și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Sari la conținut