„Ea era îngerul meu păzitor”

 
Fundația Inimă de Copil s-a născut în 1996, când patru copii au fost salvați de pe stradă și li s-a oferit șansa unui viitor bun. Printre ei se număra și Adrian Dănilă, care avea atunci doar 14 ani și o valiză plină de suferințe. Dureri pe care alții nu le trăiesc nici într-o viață întreagă. „Anna Burtea – una dintre cele trei inițiatoare ale Fundației – m-a salvat. Nici acum nu știu de ce a făcut-o. Nici acum nu pot să înțeleg cum poate o tânără de 25 de ani să aibă curajul să ia copii de pe stradă și să îi salveze. Am fost cinci frați, ce am fost crescut în final la fundație. De fapt, cred că știu de ce m-a salvat. Ea era îngerul meu păzitor”, își amintește Adrian zâmbind cu ochii plini de lacrimi.
 

Muncă, dragoste, familie

 
La Fundația Inimă de Copil, alături de alți patru frați ai lui, Adrian a învățat să fie un adult care să se poată îngriji singur, care nu trăiește din mila altora. „Cred că asta a contat cel mai mult. Și cred că asta este diferența dintre Fundația Inimă de Copil și alți binefăcători. Cei de la Fundație au avut mereu grijă să nu primesc totul de-a gata, ci să muncesc pentru ceea ce primesc. Așa am ajuns să fiu angajat la un centru din Cudalbi, unde am fost bucătar, îngrijitor”, povestește Adrian. Și, pentru că destinul ține cu cei cu suflet de mătase, zece ani mai târziu, la acel centru s-a angajat și Simona. Ați intuit perfect: a fost dragoste la prima vedere, care a evoluat în căsătorie în doar un an.

O familie superbă

A fost prima familie născută în familia Inimă de Copil. Apoi, rând pe rând, au venit pe lume Sara (acum are 13 ani), Rut (11 ani), Luca (10 ani), Alma (8 ani). Și parcă era nevoie ca cercul să se închidă perfect, nu? În urmă cu 4 ani a sosit și mezina familiei. Anna. „Anna vine de la Anna”, ne explică Adrian, încercând să se asigure să înțelegem legătura.
 
Simona se trezește la ora 6 dimineața și face naveta 12 km, din comuna Costache Negri până în comuna Pechea, ca să aibă grijă de educația a 25 de copii de la Centrul de Consiliere și Sprijin al Fundației Inimă de Copil. La ora 16:30 se întoarce acasă ca să aibă grijă de cei 5 copii ai familiei sale.
 
Acasă, Adrian tocmai a gătit ceva gustos. Adrian, Simona, Sara, Rut, Luca, Alma și Anna se așază la masă, dar nu înainte de a face o rugăciune de mulțumire pentru ceea ce s-a petrecut în urmă cu 25 de ani, atunci când s-a născut Fundația Inimă de Copil. Și familia Dănilă.
Sari la conținut