P. este genul de persoană care știe ce vrea. Este o fire foarte calculată, nu degeaba îi place matematica. Are doar 14 ani și este mezina unei familii numeroase (are opt frați și surori), însă anul acesta a plecat de lângă mamă pentru a-și îndeplini visul, acela de a urma cursurile la un liceu bun și de a
deveni cât se poate de repede cadru didactic. P. vrea să fie învățătoare peste patru ani, dar, în paralel, vrea să facă și facultatea, ca să poată preda matematica. A intrat cu media 9,32 la liceu, iar parte din succesul ei la școală se datorează și faptului că a fost inclusă în programul de burse „Un sat, un copil”, prin care Fundația Inimă de Copil sprijină copiii din mediul rural să își continue studiile.

Vrea să dea mai departe ce a primit

Prezența Fundației Inimă de Copil în viața ei este atât de naturală, încât nici nu mai ține minte cu exactitate de când s-a alăturat proiectelor. „Sunt alături de Fundația Inimă de Copil de aproximativ 5 sau 6 ani”, ezită P. Știe, însă, cu exactitate momentul cel mai frumos pe care l-a trăit alături de noi. „Au fost multe momente frumoase, dar cel mai frumos a fost în tabăra din Maramureș, unde am învățat o multitudine de lucruri care mi-au fost de folos de-a lungul anilor”, spune P. Răspunsul ei nu este întâmplător: 99 de copii din 100 își aduc aminte de năzbâtiile pe care le fac în tabere și doar unul singur despre ceea ce au învățat de acolo. Dar așa este P., nu e nicio exagerare.

Și când o întrebi de perspective, lucrurile tind să aibă același iz de seriozitate. Ce și-a propus P. pentru anul 2022? „Îmi doresc să mă dezvolt pe plan spiritual”, spune ea cu simplitate. În ce privește planurile pe termen lung, P. este deja hotărâtă, chiar dacă răspunsul la această întrebare nu a venit prea simplu.

„Nu pot spune că am știut dintotdeauna ce vreau să fac, dar, de-a lungul anilor, observând atracția mea față de micile suflete, mi-am dat seama că ceea ce mie chiar miar plăcea să fac este să îi învăț, să dau o educație viitoarelor generații.” 

 

Sari la conținut