Ne-am înscris la Swimathon București 2020 pornind de la premisa că Viitorul Copiilor nu se oprește după Covid-19! Cu suportul tău ne-am propus să continuăm lupta pentru viitorul copiilor merituoși pe care îi cunoaștem mai ales că știam că ei au nevoie de ajutor pentru a merge mai departe.

Unul dintre acești copii talentați este Robert. Dacă discuți puțin cu el vei descoperi imediat că e pasionat de automatică și că îi plac la nebunie motoarele, cu toate secretele tehnice din spate. Roberttocmai a finalizat clasa a XII-a la un liceu bun din Galați și este în programul nostru de burse Un sat, un copil, de 6 ani.  A terminat șef de promoție, veste care ne-a super emoționat atunci când am primit-o. 

Mesajul lui Robert pentru noi la final de liceu a fost simplu dar de mare efect, așa cum este și farmecul său, și a sunat cam așa: ”Vreau să vă mulțumesc că prin ajutorul dumneavoastră am reușit să finalizez cei patru ani de liceu și drept mulțumire vreau să vă anunț că am ieșit șef de promoție.” Deși a trăit din plin momentele în care părinții săi se luptă zilnic cu greutățile, crescut într-un sat la 50 de km de Galați, Robert nu a renunțat nici o clipă la a lupta pentru visurile lui!

Ne-am bucura să continui să îi fii alături. Lui Robert și celorlalți 53 de copii din programul de burse, Un sat, un copil. Ca și el, toți sunt copii foarte talentați, dar care au nevoie de sprijin și susținere. Susținerea oamenilor generoși, inimoși, pentru a continua drumul către împlinirea potențialului și a visurilor pe care le au!

Nevoile acestor copiii inteligenți de a avea un suport pentru a-și putea continua educația se întind pe termen lung. Anii lor de școală generală, liceu, facultate. Ei nu pot fi lăsați singuri pentru că ar fi în pericolul de a-și abandona școala și astfel chiar viitorul. Așa că, în aceste vremuri, complicate și nu tocmai ușoare, am decis să ne înscriem la Swimathon București, o competiție de strângere de fonduri prin care oamenii generoși donează pentru cauza în care cred.

Cu ajutorul celor 105 donatori și companiei Betfair România Development amreușit să strângem 13.742 lei, adică 92% din targetul pe care ni-l propusesem. Și ce înseamnă asta?  Sunt fonduri care acoperă nevoile a 10 bursieri pentru o perioadă de 6 luni. Burse, ajutoare materiale sau “unelte” pentru continuarea educație și on-line: tabletele/calculatoare (mai ales că nu avem informații încă despre cum va arată școala din septembrie, vrem să-i știm pregătiți pentru continuarea educației, chiar și în online).

Cine a făcut valuri pentru cauza noastră?

Pentru că pericolul pandemiei nu a trecut, anul acesta, competiția s-a desfășurat de acasă, în online.  Alături de copii din lumea Inimă de Copil s-au înscris la start cinci echipe minunate de înotători, puternic motivate de cei 10 copii, iar pe unii dintre ei au avut chiar și prilejul să-i cunoască. 

Grozava echipă Dream Big, formată din: Anna Burtea, Andreea Văculișteanu, Nicoleta Popa, Diana Bogdan și Maria Cîrstea; formidabila înotătoare Mihaela Brazdeș, vedeta Digi24, care a schimbat pupitrul știrilor pe „săritura în apă” pentru Inimă de Copil; prietenul nostru bun Neculai Movilă, care s-a mobilizat excelent pentru acest eveniment; colega noastră care iubește copiii, Petra Iorga și ultimii, dar în niciun caz cei din urmă: Alexa Mardari, Iulian Eavaz, Florin Dumitru Popa, Răzvan Ionuț Drugă și Elena Man, adică: We all are one (WAAO), cei mai tineri fundraiseri ai cauzei noastre. 

Le suntem foarte recunoscători tuturor ”înotătorilor”, pentru că fără ei, prietenii, cunoscuții, oamenii buni din jurul lor, pe care i-au mobilizat pentru cauza noastră, nu am fi putut strânge fondurile atât de importante pentru copii. A fost nevoie de multă dedicare și aproape trei săptămâni ca timp investit de ei în strângerea de fonduri. Iar ei nu s-au dat în lături.

Fără toți cei care au donat – nu contează cât de mult sau puțin-  visurile copiilor ar fi putut să se oprească la jumătatea drumului. Și nu a fost așa! Iar pentru asta vrem să le strângem mâna, să îi îmbrățișăm – chiar și virtual și cel mai important să le mulțumim!

Recunoștința noastră se îndreaptă către:

Natalia Andronachi

Ramona Neculita

Mihaela Lazar

Elisei Angela Angela

Cristina Barna

Ana-Maria Racoti

Emilia Furduiu

Jim Bollard

Valentina Spiridon

Iuliana Tanase

Andreea-Oana Corciovei

Mihail Revenco

Simona Laza

Emilia Gagiu

Forizs Vasile-Alexandru

Ramona Petrita

Cornelia Bocaneala

Toni Dragan

Ioana Crăciun

Raluca N

Mateescu Raluca

Doris Stroiescu

Florin Dumitru Popa

Gabriela Loida Danila

Simona Madalina Adam

Maria Ioana

Diana Severin

Mihaela Brazdes

Anna Burtea

Nenita A Daniela

Monica Munteanu

Corina Nechifor

Alina Dumitriu

Adina Vasile

Ionut Oprea

 

Serban Jipa

Marius Luca

Madalina Pietrareanu

Aura Savulescu

Marcian Enache – Poti

Dana Bordei

Cristina Anghel

Marie-Luise Illyes

Ana-Maria Duda

Cristina Grecu

Ionut Grigorov

Codrut Moldoveanu

Diana Bogdan

Madalina Lescai

Diana Lelițu

Daniela Nenita

Marius Luciu

Andrei Oprea

Violeta Chiriloaie

Alexandrina Ciubotariu

Nicoleta Sgrumala

Andreea Vaculisteanu

Vitalie Brega

Veronica Sirbu

Adrian Bulboaca

Gheorghita Ion

Elie Teichman

Maria Cirstea

Doru David

Gheorghe Ionescu

Cristina Ionescu

Hilde Tudora

Adrian Murea

Militaru Bogdan

Lia Stanciu

 

Neculai Movila

Eliza Aurelia Burtea

Gabriel Ghimici

Petra Iorga

Sendrea Luminita

Anca Gorgos-Alexa

Dana Chifelea

Florentina Ana Mereuță

Sandu-Issa Nadia

Mihaela Botezatu

Gabriela Horovei

Nicoleta Nistor

Alina Cimpoeru

Răzvan Saplacan

Anca Hajdu

Elena Man

Cătălina Nani

Răzvan-Ionuț Drugă

Iulian Eavaz

Florentina Mocanu

Justina Dimitria Popa

Ionut Dinca

Florentina Radu

Alexandra-Emilia Gheorghe

Alina Besleaga

Alexandru Jan Popa

Alexandra Danciu

Andreea-Violeta Bobe

Adrian Vintu

Andreea-Luciana Nistor

Valentin Avram

Maricel Dumitru

Oana Anton

Romica Garneata

Cu banii pe care i-au strâns și datorită încrederii lor, asigurăm acum resursele necesare susținerii în programul de burse a 10 copii, din județele Galați, Vrancea și Vaslui, pentru o perioadă de 6 luni de zile, așa cum ne-am propus. Este o victorie a lor, pentru că le-au fost alături copiilor! 

Prin contribuția fiecăruia dintre voi visurile celor mici de a deveni Mari vor fi la adăpost!

Poți contribui și tu oricând pentru ca povestea copiilor să continue, aici.  

Sari la conținut