Centrul multifuncțional de intervenție timpurie și recuperare pentru copii cu dizabilități

Anual oferim servicii de recuperare unui număr de 80 de copii, mezinii programelor noastre ( vârste între 0 și 12 ani), cu o patologie diversă, dar aceleași nevoi de bază: de a fi sănătoși și acceptați de cei din jur.

Centrul a fost înființat pentru a acoperi nevoia de servicii specializate de intervenție timpurie, recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități sau cu întârzieri în dezvoltare din comunitatea noastră. Însă, în timp, am depășit granițele județului, centrul devenind o referință și un model de bune practici la nivel regional. 

 

Centrul multifuncțional de intervenție timpurie și recuperare pentru copii cu dizabilități este recunoscut ca fiind de utilitate publică prin H.G nr. 451/2016.

Motivația noastră: copiii

Ni se pare esențial să lucrăm cu părinții și îngrijitorii copiilor, cărora le oferim sprijin, informare și consiliere. Metodele și materialele noastre educaționale sunt extrem de eficiente și aduc o abordare modernă și științifică, care în general ajung cu greu la noi în țară.

Ceea ce facem, specific, este să îi expunem pe adulți la diferiți stimuli – sunete puternice, de exemplu – pentru a le arăta care sunt senzațiile pe care le au copiii lor, astfel încât să înțeleagă mai bine prin ce trec aceștia în fiecare zi.

Ce servicii asigurăm la centru? 

Serviciile și activitățile sunt adaptate astfel încât să ofere sprijin concret și potrivit fiecărui copil pentru recuperarea și dezvoltarea potențialului său.

Mai mult, oferim sprijin și părinților sau persoanelor care-i îngrijesc pe copii, prin grupuri de suport, informare și consiliere.

Pentru orice fel de întrebări legate de serviciile centrului, cine poate beneficia de ele, dar și altele: 

0336 408 914 / +40 730 592 482

  • Evaluarea nivelului de dezvoltare neuropsihomotorie și a gradului de independența funcțională
  • Logopedie
  • Kinetoterapie și gimnastică medicală
  • Terapie cognitiv-comportamentală
  • Recuperare psihopedagogică
  • Terapie ocupațională și stimulare senzorială
  • Evaluare și consiliere psihologică
  • Terapie de grup pentru copii
  • Grupuri de suport pentru părinți
  • Socializare (aniversări lunare și tabără de vară).

Resurse pentru părinți

Pastila de terapie

Pastila de terapie este o inițiativă prin care, printr-o serie de filmulețe, oferim conținut concentrat, accesibil pentru părinți, direct de la specialiști. 

Inițiativa face parte din proiectul Terapie 2.0 pentru Recuperare, proiect desfășurat cu sprijinul Fundației Orange și inclus în programul Susține un ONG.

Etape normale și semnale de alarmă în dezvoltarea copilului de la 0 la 7 ani

Am scris o broșură menită să deservească părinții să identifice, cât mai devreme cu putință, semnalele de îngrijorare, în funcție de ariile de dezvoltare (dezvoltare socio-emoțională, cognitivă, comunicare, abilități motorii – fine și grosiere, abilități de autoservire) care au impact asupra vieții și dezvoltării copiilor, zi de zi.

Povești

Fă un bine fără să te coste nimic

Fă un bine fără să te coste nimic

Cel mai ușor mod prin care poți ajuta este prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit perceput anual din salarii, dividende sau alte surse. Tu ce faci cu cei 3,5% impozitați de stat? Este o alegere destul de simplă - îi lași în grija statului sau îi aloci...

read more
Alegeți cadouri de primăvară aparte

Alegeți cadouri de primăvară aparte

În Atelierul Inimă de Copil s-a pregătit Colecția de primăvară de mărțișoare și cadouri frumoase cu suflet pentru toate femeile deosebite din viața voastră. Fie că sunt mame, iubite, profesoare, prietene, colege, puteți alege de la noi un cadou care are în plus o...

read more
Daruri pentru peste 600 de copii în decembrie

Daruri pentru peste 600 de copii în decembrie

Începutul de an ne-a adus pe lângă multe raportări și un scurt bilanț al lunii decembrie. Ne bucurăm să vă spunem că peste 600 de copii români și ucraineni din multe localități din județul Galați au primit cu bucurie cadouri de Crăciun oferite cu generozitate de voi-...

read more

Misiunea noastră

Sărăcia nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului. Inimă de Copil ajută copiii, părinții și comunitățile în situație de risc cu suport medical, educațional, emoțional și economic. Împreună transformăm inegalitățile în oportunități egale, creând comunități mai puternice, bazate pe incluziune. Facem acest lucru de 25 de ani în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, în Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

Viziunea noastră

Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visurile cu aceeași îndrăzneală și speranță.

Fii parte și tu din lumea inimilor de copii! Înscrie-te la newsletter-ul nostru.

Lună de lună trimitem povești și vești de bine! 

Sari la conținut