Centrul multifuncțional de intervenție timpurie și recuperare pentru copii cu dizabilități
Anual oferim servicii de recuperare unui număr de 80 de copii, mezinii programelor noastre ( vârste între 0 și 12 ani), cu o patologie diversă, dar aceleași nevoi de bază: de a fi sănătoși și acceptați de cei din jur.
Centrul a fost înființat pentru a acoperi nevoia de servicii specializate de intervenție timpurie, recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități sau cu întârzieri în dezvoltare din comunitatea noastră. Însă, în timp, am depășit granițele județului, centrul devenind o referință și un model de bune practici la nivel regional.
Centrul multifuncțional de intervenție timpurie și recuperare pentru copii cu dizabilități este recunoscut ca fiind de utilitate publică prin H.G nr. 451/2016.
Motivația noastră: copiii
Ni se pare esențial să lucrăm cu părinții și îngrijitorii copiilor, cărora le oferim sprijin, informare și consiliere. Metodele și materialele noastre educaționale sunt extrem de eficiente și aduc o abordare modernă și științifică, care în general ajung cu greu la noi în țară.
Ceea ce facem, specific, este să îi expunem pe adulți la diferiți stimuli – sunete puternice, de exemplu – pentru a le arăta care sunt senzațiile pe care le au copiii lor, astfel încât să înțeleagă mai bine prin ce trec aceștia în fiecare zi.
Ce servicii asigurăm la centru?
Serviciile și activitățile sunt adaptate astfel încât să ofere sprijin concret și potrivit fiecărui copil pentru recuperarea și dezvoltarea potențialului său.
Mai mult, oferim sprijin și părinților sau persoanelor care-i îngrijesc pe copii, prin grupuri de suport, informare și consiliere.
Pentru orice fel de întrebări legate de serviciile centrului, cine poate beneficia de ele, dar și altele:
0336 408 914 / +40 730 592 482
- Evaluarea nivelului de dezvoltare neuropsihomotorie și a gradului de independența funcțională
- Logopedie
- Kinetoterapie și gimnastică medicală
- Terapie cognitiv-comportamentală
- Recuperare psihopedagogică
- Terapie ocupațională și stimulare senzorială
- Evaluare și consiliere psihologică
- Terapie de grup pentru copii
- Grupuri de suport pentru părinți
- Socializare (aniversări lunare și tabără de vară).
Resurse pentru părinți
Pastila de terapie
Pastila de terapie este o inițiativă prin care, printr-o serie de filmulețe, oferim conținut concentrat, accesibil pentru părinți, direct de la specialiști.
Inițiativa face parte din proiectul Terapie 2.0 pentru Recuperare, proiect desfășurat cu sprijinul Fundației Orange și inclus în programul Susține un ONG.
Etape normale și semnale de alarmă în dezvoltarea copilului de la 0 la 7 ani
Am scris o broșură menită să deservească părinții să identifice, cât mai devreme cu putință, semnalele de îngrijorare, în funcție de ariile de dezvoltare (dezvoltare socio-emoțională, cognitivă, comunicare, abilități motorii – fine și grosiere, abilități de autoservire) care au impact asupra vieții și dezvoltării copiilor, zi de zi.
Povești
Elena, bunica refugiată care schimbă viețile copiilor
Povestea pe care v-o spunem aici este una despre curaj, supraviețuire, adaptare și altruism. Este povestea unei bunici de 60 de ani care a fugit din calea războiului și a căutat ajutor în altă țară. În țara noastră. Și, în cele din urmă, a ajuns să ofere ea însăși...
Vizită plină de zâmbete și bucurie din partea cercetașilor din Franța
A devenit o tradiție în ultimii 5-6 ani să găzduim vara echipe de cercetași francezi care își doresc să facă voluntariat în proiecte sociale. Nu sunt pretențioși deloc, fac orice ar putea să ne fie de ajutor. Cei 7 voluntari francezi cu inima mare au devenit...
„Visul meu este la fel de frumos ca al tău”, un nou proiect pentru copii și tineri cu dizabilități
Fundația Inimă de Copil demarează un nou proiect ce sprijină copiii și tinerii cu dizabilități din Galați în dezvoltarea și integrarea lor în societate. „Visul meu este la fel de frumos ca al tău” este un proiect prin care cel puțin 25 de copii si tineri cu...
Misiunea noastră
Sărăcia nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului. Inimă de Copil ajută copiii, părinții și comunitățile în situație de risc cu suport medical, educațional, emoțional și economic. Împreună transformăm inegalitățile în oportunități egale, creând comunități mai puternice, bazate pe incluziune. Facem acest lucru de 25 de ani în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, în Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.
Viziunea noastră
Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visurile cu aceeași îndrăzneală și speranță.
Fii parte și tu din lumea inimilor de copii! Înscrie-te la newsletter-ul nostru.
Lună de lună trimitem povești și vești de bine!