Hrănește bunătatea din tine făcând bine!

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit și transformă în bine povestea unui copil!

Viața este o poveste din care toți facem parte. Din povestea mare se desprind povești mai mici, fiecare unică în felul ei. Uneori poveștile nu sunt cele mai fericite, dar ce bine că exiști tu, noi, ceilalți, să le adăugăm capitole fericite și să ajutăm copiii să devină ce-și doresc în viață!

Anul trecut am strâns peste 700 de formulare semnate, cu ajutorul cărora am hrănit binele din poveștile copiilor pe care îi ajutăm. De-a lungul activității noastre, unele dintre poveștile dificile ale unor începuturi de viață ale copiilor au devenit povești de succes, cu care ne mândrim până la cer, altele încă se scriu acum și au nevoie de noi. Ar putea să te surprindă dar chiar și un formular completat ajunge să contribuie la povestea fericită a unui copil, făcându-i un bine!

COMPLETEAZĂ ON-LINE

Cum te poți implica fiind salariat sau pensionar?

Dacă ești salariat sau pensionar...

alegi oricare din opțiunile de mai jos și transformi simplu, Formularul 230* într-o sursă de făcut bine.

COMPLETEAZĂ ON-LINE

Cum completezi Formularul 230*?

În secțiunea I din formular completezi cu datele tale și semnezi la finalul formularului.

Datele noastre sunt precompletate în secțiunea II din formular.

Ai în continuare opțiunea să redirecționezi pentru 2 ani. Bifează te rugăm căsuța respectivă dacă ești de acord. Mulțumim!

Împreună facem ca formularul să ajungă acolo unde trebuie!

Completarea formularelor și trimiterea lor nu îți va lua mai mult de 5 minute.

Te ajutăm oricând dacă ai nevoie de suport sau informații.

Ne găsești la: [email protected] sau la: 0730 592 484 și 0726 121 563.

Ce se intamplă după ce completezi formularul?

 

  • Ai completat și semnat direct pe ecran? După apăsarea butonului GENEREAZĂ PDF, printr-un mesaj pop-up vei putea descărca formularul 230 în format PDF/ Imagine pe care îl poți trimite apoi pe adresa de e-mail: [email protected]. Este foarte important să trimiți pdf-ul descărcat prin email către Inimă de Copil pentru a ne ocupa de depunerea formularului pentru tine. Vei primi ulterior acasă notificare scrisă de la ANAF cu confirmarea gestului tău. Un sistem simplu, complet digital, de a face un gest mic. Data limită pentru expedierea către noi este de 22 mai 2024.

 

  • Formularele completate primite pe email de la contribuabili vor fi depuse de către Fundația Inimă de Copil. Platforma utilizată nu reține date sau formulare. Fundația Inimă de Copil depune periodic formularele colectate pe e-guvernare.ro sau direct la sediile ANAF. Data limită pentru expedierea către noi este de 22 mai 2024.

*Formularul 230 se adresează angajaților cu contract de muncă și pensionarilor cu pensii peste 2000 lei, care plătesc impozit pe venit.

Cum expediezi Formularul 230*?

 

  • Trimite-ne formularul de mai sus, ca PDF la adresa: [email protected] și îl depunem noi la ANAF. Data limită pentru expedierea către noi este de 22 mai 2024.

  • Trimite-ne formularul, pe suport de hârtie, la sediul nostru din: Bdul. Dunărea nr. 3 Bl. A8 ap. 2, Galați. Data limită pentru expedierea către noi este de 22 mai 2024.

  • Trimite 2 exemplare din formular, poștal sau prin curier, cu confirmare de primire, către ANAF-ul unde ai domiciliul stabil. Aici găsești o listă cu adrese ale sediilor ANAF din țară. Dată limită pentru expedierea poștală este de 25 mai 2024.

 

*Formularul 230 se adresează angajaților cu contract de muncă și pensionarilor cu pensii peste 2000 lei, care plătesc impozit pe venit.

 

Cum te poți implica ca PFA/ PFI sau dacă ai alte surse venit?

Dacă ai PFA/ PFI sau alte surse venit...

transformi formularul 212,Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice„, într-o sursă de făcut bine.

Cum completezi Formularul 212?

Ghidul oficial de completare a Declarației Unice îl găsești aici.

Te rugăm să completezi în DECLARAȚIA UNICĂ, la secțiunea 8, punctul 2, datele:

  • Fundația Inimă de Copil
  • Cont Bancar în lei RO98RNCB0141032886400001
  • CUI: 9076002.

Împreună facem ca formularul să ajungă acolo unde trebuie!

Dacă obții venituri din dividende, din profesii liberale, chirii sau dacă ai formă juridică de PFA sau PFI ești obligat ca până la data de 25 mai 2024 să depui DECLARAȚIA UNICĂ la ANAF, ON LINE prin Spațiul Privat Virtual ANAF (SPV).

Sperăm să ne acorzi încrederea ta și să faci echipă cu noi hrănind binele din viața copiilor și așa să direcționezi 3,5% către noi!

Până când pot să redirecționez 3,5%?

Nu uita! Doar până la 25 mai 2024 poți decide să direcționezi 3,5% din impozitul pe care l-ai plătit deja la stat, către Fundația Inimă de Copil.

Așa ai garanția că banii sunt folosiți pentru a hrăni binele din viața copiilor.

Este șansa ta de a le rescrie povestea!

 

Întrebări frecvente

 

Pot completa formularul și trimite către voi complet online?

Bineînțeles. În secțiunea „Cum te poți implica ca salariat sau pensionar?” dai click pe butonul „Completează on-line”. Se va deschide un pop-up care te va ghida in completarea și, bineînțeles, expedierea Formularului 230.

Este nevoie de vreun document de la locul de muncă?

Nu. Nu este nevoie. Suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Este acesta o donație?

Nu. Este decizia ta de a redirecționa 3,5%, bani pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile din 2023, către o cauză nobilă. Dacă nu completezi formularul, suma respectivă rămâne la stat.

Pot să depun la ANAF formulare pentru mai multe persoane?

Nu. Persoanele fizice nu pot depune formulare la ANAF pentru alte persoane. Dacă ai strâns mai multe formulare, trimite-le la noi și le vom depune. Îți mulțumim pentru că-ți pasă!

Ce pot face dacă întâmpin dificultăți in a completa formularul?

Dacă ai dificultăți în a completa formularul sau pentru orice alte informații, ne poți contacta la numerele de telefon 0730 592 484 și 0726 121 563 sau ne poți scrie la adresa de email [email protected]. Ne vom bucura să îți fim de ajutor și să ne cunoaștem!

Misiunea noastră

Sărăcia nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului. Inimă de Copil ajută copiii, părinții și comunitățile în situație de risc cu suport medical, educațional, emoțional și economic. Împreună transformăm inegalitățile în oportunități egale, creând comunități mai puternice, bazate pe incluziune. Facem acest lucru de 25 de ani în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, în Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

Viziunea noastră

Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visele cu aceeași îndrăzneală și speranță.

Dă mai departe și către prietenii și familia ta!

Orice formular completat ne ajută să rescriem poveștile copiilor și tinerilor din sud-estul României! Vorbește cu prietenii tăi, cu familia ta și spune-le despre noi și despre campania pe care o derulăm!

 

Știri & Noutăți

Logoped/ psiholog/ persoană cu studii pedagogice și cunoștințe pentru recuperare prin activități de terapie ocupațională sau cognitiv-comportamentală- Centrul de recuperare

Căutăm logoped/ psiholog/ persoană cu studii pedagogice și cunoștințe pentru recuperare prin activități de terapie ocupațională sau cognitive-comportamentală pentru lucru cu copii cu dizabilități. Cv-ul însoțit de scrisoare de intenție se trimite la adresa...

Sari la conținut