Sprijin copii și familii din programe

La Fundația Inimă de Copil privim lucrurile în ansamblu. Pilonii pe care ne bazăm activitatea sunt educația, sănătatea, dar și ajutorul social. Intervențiile noastre acoperă cât mai multe aspecte ale vieții.

Mai mult de atât, pentru a susține un copil sau un tânăr e nevoie ca familia lui/ei să fie de asemenea implicată în schimbare. Astfel, ajutorul nostru se îndreaptă și către familii. Doar așa putem ajuta copiii să devină adulții responsabili și independenți.

Importanța ajutorului social

De multe ori lipsurile materiale afectează decisiv viitorul copiilor. Educația și sănătatea trebuie să se așeze peste un fundament social stabil. S-a întâmplat de nenumărate ori ca un copil cu potențial să aibă rezultate mai puțin satisfăcătoare la școală din simplul motiv că nu era bine hrănit. Sau pur și simplu nu a mers la școală într-o zi ploioasă pentru că nu a avut îmbrăcămintea și încălțămintea adecvate.

“O să încep prin a vă mulțumi atât pentru alimentele pe care le-am primit, cât și pentru produsele de igienă. Pot spune că ne-au prins foarte bine pe toată perioada de pandemie și ținând cont că suntem o familie mai numeroasă, ne-au fost de mare ajutor. Vă mulțumim din suflet!” (P.N, părinte) 

În ce constă ajutorul nostru?

Știm că toate aceste aspecte contribuie decisiv la felul în care se dezvoltă un copil. Este motivul pentru care ne asigurăm că toți copiii din programele noastre au asigurat măcar strictul necesar. La intervale regulate de timp și mai ales în preajma sărbătorilor, oferim familiilor din care provin copiii pachete cu alimente, materiale igienico-sanitare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Acest ajutor este esențial pentru multe dintre familiile cu care lucrăm, aflate de multe ori la limita sărăciei sau chiar a subzistenței.

Pentru ca ajutorul pe care îl oferim copiilor să fie eficient, el trebuie construit pe baze solide care nu implică doar aspectele materiale. Ne preocupă situația familială a fiecărui copil din toate punctele de vedere. În cadrul centrelor noastre de consiliere și sprijin lucrăm direct cu familiile aflate în situații de risc pentru a face față provocărilor sociale. Oferim consiliere psihologică și, acolo unde este nevoie, îi învățăm să fie părinți mai buni.

Doar în acest fel putem preveni abandonul școlar și chiar pe cel familial.

În pandemie am reușit:

Pachete cu alimente donate

Localități în care am ajuns

Povești

Misiunea noastră

Sărăcia nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului. Inimă de Copil ajută copiii, părinții și comunitățile în situație de risc cu suport medical, educațional, emoțional și economic. Împreună transformăm inegalitățile în oportunități egale, creând comunități mai puternice, bazate pe incluziune. Facem acest lucru de 25 de ani în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, în Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

Viziunea noastră

Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visurile cu aceeași îndrăzneală și speranță.

Fii parte și tu din lumea inimilor de copii! Înscrie-te la newsletter-ul nostru.

Lună de lună trimitem povești și vești de bine! 

Sari la conținut