Tabere de vară

În fiecare vară, Fundația Inimă de Copil organizează tabere la munte și la mare. Copiii participă la activități care le stimulează independența, creativitatea și le oferă încredere în propriile forțe. Sunt încurajați să exploreze, să descopere și să aibă curajul de a învăța din propriile greșeli. Evident, în tabere nu facem doar asta. Avem timp și pentru bălăceală, plajă, drumeții sau pentru câteva ore petrecute în parcurile de distracție.

Totul pentru ca acești copii să ajungă să se descopere mai bine, să se cunoască pe ei înșiși, să îi cunoască pe ceilalți. Să devină prieteni mai buni. Copiii primesc astfel un exemplu concret că se poate trăi frumos și că își pot construi viața de adult așa cum vor ei, cu condiția să fie suficient de perseverenți să își urmeze visurile.

Motivația noastră: copiii

Copiii au nevoie de socializare într-un mediu prietenos. Iar taberele de vară pe care Fundația Inimă de Copil le organizează de ani buni, acoperă din plin această necesitate. Înainte de a începe proiectul cu taberele de vară doar bănuiam că organizarea acestora va avea un efect benefic asupra copiilor din programele noastre. Acum știm cu siguranță acest lucru.

Amintirile din tabără: neprețuite

Pentru cei mai mulți dintre copiii de la Fundație, aceste tabere sunt singurele ieșiri din cotidian de care au avut parte în viața lor de până acum. Mai bine de jumătate au văzut marea pentru prima dată grație taberelor Inimă de Copil de la Eforie Sud. Și tot pentru prima dată în viață au făcut drumeții la munte. De altfel, atunci când i-am întrebat care este cea mai frumoasă amintire pe care o au de la Fundație, cu toții au indicat un moment, o zi, o întâmplare din taberele la care au luat parte.

Amintirile pe care și le creează copiii în aceste tabere sunt neprețuite.

Ne dorim enorm să continuăm și să dezvoltăm aceste tabere, să le oferim copiilor proveniți din medii vulnerabile o săptămână de neuitat și o lecție de viață de neegalat. Proiectul are, însă, nevoie de sprijinul constant al comunității, al companiilor, al donatorilor, al voluntarilor.

Costul unei tabere, pentru un copil, variază între 100 și 150 de euro, în funcție de locul în care se desfășoară.

Povești din lumea inimilor de copil 

Bursierii „Un sat, un copil” așteaptă să faci valuri de bine

Bursierii „Un sat, un copil” așteaptă să faci valuri de bine

Hai să facem valuri de bine! Anunțăm cu entuziasm faptul că proiectul nostru 𝐔𝐧 𝐬𝐚𝐭, 𝐔𝐧 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥 a fost și anul acesta selectat la 𝐒𝐖𝐈𝐌𝐀𝐓𝐇𝐎𝐍 𝐁𝐔𝐂𝐔𝐑𝐄𝐒̦𝐓𝐈. Prin această acțiune ne dorim să strângem fonduri pentru continuarea și extinderea proiectului nostru 𝐔𝐧 𝐬𝐚𝐭, 𝐔𝐧...

read more

Misiunea noastră

Sărăcia nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului. Inimă de Copil ajută copiii, părinții și comunitățile în situație de risc cu suport medical, educațional, emoțional și economic. Împreună transformăm inegalitățile în oportunități egale, creând comunități mai puternice, bazate pe incluziune. Facem acest lucru de 25 de ani în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, în Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

Viziunea noastră

Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visurile cu aceeași îndrăzneală și speranță.

Fii parte și tu din lumea inimilor de copii! Înscrie-te la newsletter-ul nostru.

Lună de lună trimitem povești și vești de bine! 

Sari la conținut