Un SMS pentru educație

Un copil educat este un copil salvat

Am pornit o campanie de strângere de fonduri, de SMS, care are ca principal obiectiv prevenirea abandonului școlar și continuarea educației pentru copii, reducerea cu 50% a numărului de absențe nemotivate în rândul copiilor din proiect, asigurarea suportului material și emoțional pentru copii și familiile lor (cazuri cu probleme sociale, copii rămași singuri acasă), creșterea interesului copiilor pentru continuarea educației, îmbunătățirea situației școlare a copiilor, dezvoltarea atenției, creșterea interesului părinților pentru continuarea educației copiilor lor.

Campania se adresează copiiilor din clasele I-XII, care provin din familii cu venituri mici și care se află în risc de abandon școlar.

90 de copii din Galați și Pechea, care provin din familii cu situație de risc social, a căror dezvoltare educativă sau personală este pusă în pericol, vor fi sprijiniți să rămână în școală, ajutați să-și îmbunătățească rezultatele școlare, vor participa la diferite activități de educație non-formală și vor fi încurajați să-și dezvolte potențialul.

Trimite acum un SMS cu textul „DAR” la 8844 și donează 2 euro lunar

Un copil va fi mâine la școală datorită ție.

Povestea noastră

Cum am început

Fundația „Inimă de Copil” s-a născut în decembrie 1996 grație unui mic grup de prieteni. În dicționarul lor nu exista cuvântul „indiferență”, iar primii care au simțit asta au fost patru copii ai străzii și 25 de copii diagnosticați cu HIV. Unii fuseseră condamnați să trăiască sub cerul liber, iar ceilalți abandonați între pereții saloanelor de spital chiar de către cei care trebuia să îi crească, să îi sprijine, să îi ocrotească. Fuseseră părăsiți chiar de cei care aveau datoria să îi iubească. Cu muncă intensă și cu resurse extrase din piatra seacă a anilor 90, inițiatorii „Inimă de Copil” au făcut totul pentru ca acești copii să locuiască într-o casă adevărată.

Unde suntem acum

Visăm la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine.
Deși aparent banal, cel mai important atu al Fundației Inimă de Copil îl constituie oamenii. Oamenii sunt cei care, prin energia lor pozitivă și pasiunea reală, reușesc să facă din imposibil posibil – totul pentru binele beneficiarilor Fundației.

Întrebări frecvente

 

De ce să donez lunar?

Pentru că în fiecare an prea mulți copii din România abandonează școala sau merg la școală cu îmbrăcămintea ponosită, încălțăminte învechită și nu primesc nici măcar o masă caldă pe zi. Împreună le putem schimba povestea!

În Centrul nostru de zi și în programele de Școală după Școală, copiii primesc în DAR dreptul la copilărie și de a rămâne în școală. Toți sunt sprijiniți financiar, ajutați să-și îmbunătățească rezultatele școlare, participă la activități și sunt încurajați să-și dezvolte potențialul. Totul, numai după ce ne asigurăm că sunt hrăniți cum trebuie.

Intervenția noastră în viețile lor este una pe termen lung, ani întregi, și de aceea avem nevoie de susținerea ta pe termen lung.

Ajută-i chiar acum! Fiecare sms este important și împreună le putem schimba povestea.

Cum pot dona lunar?

Poți dona lunar prin trimiterea unui SMS cu textul DAR la 8844
Astfel, te abonezi să donezi 2 euro în fiecare lună.

Donația e automată: dacă trimiți SMS-ul de abonare pe data de 1 a lunii, în fiecare lună, pe data de 1, donația de 2 euro se adaugă la costul abonamentului tău sau se scade din credit în cazul în care folosești o cartelă preplătită. Dacă trimiți textul de donație în data de 31, veți fi taxat în una din datele: 28, 30 sau 31 ale lunii.

Numărul 8844 este valabil în toate rețelele mobile din România.

Cum pot opri donația lunară?

Trimite un SMS cu textul DAR STOP la 8844

Poți opri donația recurentă în orice moment.

Cum pot relua donația lunară dacă am oprit-o?

Poți relua oricând donația, trimițând din nou un SMS cu textul DAR la 8844.

Pot dona de pe o cartelă pre-plătită?

DA! Pot dona atât abonații la telefonie, cât și utilizatorii de cartele preplătite.

Dacă donezi de pe o cartelă preplătită, valoarea donației va fi scăzută din creditul existent pe cartelă în momentul trimiterii SMS-ului. Dacă într-o lună nu ai suficient credit, donația nu se efectuează.

În reţelele Digi Mobil, Orange sau Telekom Romania Mobile, TVA a fost reţinut la achiziţia creditului, iar atunci când se face o donaţie, din cont este retrasă suma de 2 Euro. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite active în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Se percepe TVA suplimentar?

NU! Dacă donezi de pe abonament, indiferent de rețea, nu se percepe TVA.

Dacă donezi de pe cartelă preplătită, TVA a fost reţinut la achiziţia creditului, iar atunci când se face o donaţie, din cont este retrasă suma de 2 Euro.

Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Ce se întâmplă cu banii donați?

Donația ta ajută copiii săraci să meargă la școală.

Toți banii vor fi folosiți pentru susținerea a 120 de copii, clasele I-XII, care provin din familii în dificultate. Toți copiii vor primi, în primul rând, masa de prânz care, în multe dintre cazuri, este din păcate singura masă serioasă de care au parte. Numai după ce ne asigurăm că sunt hrăniți cum trebuie ne vom putea concentra pe activitățile educaționale. Vor fi sprijiniți să rămână în școală, sprijiniți financiar, ajutați să-și îmbunătățească rezultatele școlare, vor participa la diferite activități de educație non-formală și vor fi încurajați să-și dezvolte potențialul.

Trimite acum un SMS cu textul „DAR” la 8844 și donează 2 euro lunar

Sari la conținut