Înapoi la școală!

An de an, septembrie poartă în spate poveștile începerii școlii. Noi vrem să ne oprim asupra poveștilor câtorva super – eroi pe care îi cunoaștem. Ei sunt, poate diferiți, de cum îi știm pe cei din benzile desenate. Nu sunt mari și cu siguranță nu au capă.

Sunt copiii și tinerii din zonele rurale care fac eforturi de super – eroi să meargă la școală. Ca în fiecare an, noi ne-am luat angajamentul față de ei să-i echipăm, să ne asigurăm că rechizitele de care au nevoie la început de an școlar nu sunt o problemă pentru ei.

Noi le dăm rechizite, ei le folosesc ca baghete magice, locuri de experimentat și instrumente de spus povești.

Strângem, anual, peste 200 de ghiozdane echipate pentru copiii și tinerii din ciclul primar, gimnazial și liceal. Costul mediu al unui ghiozdan echipat este de 150 RON

N. este cel mai nou membru al familiei Inimă de Copil. În această toamnă trebuie să intre în clasa 0, acolo unde are de învățat foarte multe lucruri. Până să vină la Centrul de Zi, Nicu nu a știut ce înseamnă cu adevărat educația și trebuie să recupereze din mers.

Super – puterea lui N. să înfrunte dificultățile. Cu bărbia sus, cu fruntea puțin încruntată, serios din fire și extrem de bătăios, Nicu vrea să meargă la școală să își umple ghiozdanul cu stele și comete.

M. trece în clasa a șasea și este o fetiță foarte activă. Iubește sportul și dansul, găsește ritm în orice sunet. La Centrul de Zi și la școală. În ciuda unei vieți nu tocmai lipsite de griji, Mihaela este un copil care zâmbește mereu. Este felul în care răspunde ea provocărilor cărora trebuie să le facă față.

Super – puterea ei este să îi ajute pe ceilalți și adoră să afle lucruri noi. Este ambițioasă, creativă și zâmbește tot timpul.

A. este copilul nostru năzdrăvan. Dacă Amintiri din Copilărie s-ar ecraniza din nou, ar fi printre favoriții oricărui regizor să joace rolul lui Nică. Jucăuș, pus pe șotii și cu o inteligență peste medie. În spatele fragilității sale fizice stă o forță imensă, cu care poate să mute destine din loc. Începând cu al lui.

Super – puterea lui este fotbalul, iar pentru asta ar fi în stare să stea cu zilele pe terenul de fotbal.

Echipează copiii și tinerii de școală!

50 RON

Un pachet de rechizite

75 RON

Cărțile necesare

150 RON

Un ghiozdan echipat

300 RON

Bursă lunară

Altă sumă

Pentru orice alt proiect

Donând, ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Fundația Inimă de Copil. Pentru mai mult detalii despre politicile de protecție a datelor, aici. 

Donează 20% din impozitul pe profit

Noi transformăm sponsorizarea în rechizite pentru copiii și tinerii din programele noastre! 

Misiunea noastră

Sărăcia nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului. Inimă de Copil ajută copiii, părinții și comunitățile în situație de risc cu suport medical, educațional, emoțional și economic. Împreună transformăm inegalitățile în oportunități egale, creând comunități mai puternice, bazate pe incluziune. Facem acest lucru de 25 de ani în cea mai săracă zonă a României, sud-estul țării, în Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui.

Viziunea noastră

Când familiile prosperă, comunitățile înfloresc. Inima de Copil își dorește o Românie unde barierele in educație, sănătate, starea de bine emoțională precum și participarea la activitățile societății civile să fie depășite, permițând tuturor să își urmeze visurile cu aceeași îndrăzneală și speranță.

Peste o treime din copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială (38,1%) conform date Eurostat 2018, statistici agravate de pandemie. Însă, mai mult de 90% dintre copiii cu care lucrăm direct își continuă studiile și ies, astfel, din bucla unei statistici triste a abandonului școlar. Ajută-ne să-i susținem în continuare!

Fii parte și tu din lumea inimilor de copii! Înscrie-te la newsletter-ul nostru.

Lună de lună trimitem povești și vești de bine!

Sari la conținut