Ionuț vrea să fie Cineva

Sunt patru frați la părinți și trei dintre ei au trecut pe la Fundația Inimă de Copil.  Valentina este, poate, vedeta Fundației, o celebritate pe care a căpătat-o pe merit, prin munca ei și dorința acerbă de a-și depăși o condiție care o limita excesiv.  A învățat, a luptat și cu ajutorul donatorilor fundatiei a făcut liceul la oraș și acum a ajuns studentă. Dar Valentina este referință și pentru frații ei, care au ca obiectiv ca viitorul lor să arate ca al ei. Asta însemna să primească și ei șansele pe care le-a avut sora lor mai mare. Știu că pentru asta trebuie multă muncă și dăruire, dar nu le-ar strica și un ajutor.

Ionuț, fratele cel mai mic, cu vise la fel de mari ca ale Valentinei

Când vorbește despre Valentina, ochii lui Ionuț se încarcă de speranță, spune cu o mândrie afișată în stare pură că sora lui este la facultate la București. Deși doar în clasa a cincea, băiatul știe de pe acum că atunci când o să fie mai mare, vrea să fie ca Valentina: student la București. Până atunci, el a rămas să locuiască în casa mică, de la marginea satului. El, împreună cu sora lui care vrea să meargă la facultate la Iași, cu tatăl și mama lor. Aceeași casă mică, aceleași condiții deloc prielnice pentru un copil cu vise mari. Ionuț vede zi de zi cum cu viața trebuie să te iei la trântă, la propriu, vede asta la mama lui, care trebuie să ia apă potabilă de la o fântână îndepărtată. Și vede asta pentru că și el face pe jos 40 de minute pănă la școală. Dar vine o altă zi… Nu neapărat mai bună! Dar fiecare zi o începe cu forță de a lupta.

Crede în oameni, dar se teme de ziua în care ar putea să nu mai primească ajutor

Faptul că Fundația Inimă de Copil l-a ajutat pe Ionuț cu rechizite și ce i-a mai trebuit pentru școală, i-au permis copilului să vadă că școala nu e o aventură de domeniul fantasticului, ci una cât se poate de reală dar care te poate duce pe tărâmuri fantastice. De exemplu, pe unul al cifrelor, căci Ionuț e atras de ele, dar și de calculatoare. Și-ar dori să devina informatician. Nu reușește să își facă prieteni prea ușor, dar se împrietenește cu eroii pe care îi descoperă în cărțile pe care le citește, nu sunt neapărat prieteni imaginari, mai degrabă unii de sprijin, care îl duc și mai aproape de visul lui. Despre temeri, Ionuț spune că îl macină. Se teme că ar putea să rămână doar cu prietenii pe care i-a descoperit până acum în cărțile citite, se teme că ar putea să știe doar ce știe acum și că nu o să poată să devină cineva. Spune atât de accentuat cineva încât îți dai seama că știe ce spune.

Putem să facem acest vis împlinit! Donează pentru Ionuț! Ajută-l să continue să meargă la școală! Îl ajutăm să ajungă Cineva!

Leave your thought