Inima Lilianei

Operația pe cord deschis te lasă cu sufletul deschis. Sau așa s-a întâmplat în cazul Lilianei, care la nouă ani a suferit o operație pe cord deschis, operație care i-a salvat viața, chiar dacă salvarea a venit la pachet cu multe cicatrici. Și poate că cele fizice pot trece pe plan secund…

Ai zice că în destinul ei, soarele a fost pus să apară după ploi lungi, cu stropi grei și reci. Cu încă trei frați, un tată bolnav și el, o situație materială precară, reușita operației e cea care dă speranță că firul vieții, deși fragil, nu se rupe atât de ușor. Ai alături de tine persoane care luptă cu resursele pe care le au, iar uneori luptă să facă față  resurselor care lipsesc. Așa se face că atunci când Liliana era internată în spital în vederea operației, tatăl ei se „cazase” pe o bancă din parcul de lângă spital. Cazarea sub cerul liber nu costa bani, cei de lipsa cărora familia Lilianei s-a împotmolit de atât de multe ori.

Cu hopuri, cu greutăți, încărcată de o realitate care ar împovăra și un adult, Liliana ajunge ca la 13 ani să poarte o cicatrice verticală pe piept, un tatuaj pe care puțini ar putea să îl poarte fără ranchiună pe un destin ce pare atât de nedrept. După cicatrice, urmează și un aparat auditiv pentru că vorbele celor din jur deveniseră mute pentru ea. Un donator a făcut binele posibil pentru ea și aici.

La cei 15 ani, Liliana se străduiește să recupereze lecțiile de la școală pierdute în timp ce viața era ocupată să îi predea lecții despre curaj, despre puterea de a merge mai departe când ți-e greu. Vine în fiecare zi într-un centru al Fundației Inimă de Copil din comuna ei.

O inimă așteaptă să bată pe ritm de viitor bun

Spuneam de suflet deschis. Ei bine, da, așa are Liliana sufletul. Continuă să zâmbească, își dorește să fie privită ca orice alt copil de vârsta ei, își face planuri pentru viitor, crede în bunătatea și generozitatea celor din jur. Și îi face bine această credință. În fond, de ajutorul nostru, de ajutorul tău, are nevoie așa încât grijile ei materiale să se împuțineze, să aiba zilnic sprijinul de care are nevoie și fiecare zi de azi să fie mai bună decât cea de ieri.

Liliana și alți copii ca ea au nevoie de ajutorul tău, iar dacă ție viața ți-a pus în destin mai mult soare decât ploi, n-ar fi rău să dai raze din el. Ca un făcut, soarele și Binele au resurse inepuizabile..

Hai să o ajuți pe Liliana cu un viitor care cicatrizeaza mai ușor trecutul!

 

Leave your thought