Cine suntem

Binele face Bine

Inceputurile Fundației

Fundația Inimă de Copil a fost înfiiințată în Decembrie 1996 de un mic grup de prieteni care își doreau să ajute câțiva copii ai străzii și un grup de 25 de copii HIV abandonați într-un spital din Galați, cu care viața le intersectase drumurile.

Deși aveau la dispoziție doar o inimă mare, dorința de a face bine pentru ”aproapele” lor și puținele lor resurse personale, "voluntarii" au început să schimbe constant și magic viețile acestor copii neglijați și uitați. Încă din 1996 primii 4 copii ai străzii, Florin, Iulian, Adrian și Mihai au ajuns să locuiască împreuna cu 3 dintre fondatoarele organizației. Pentru copiii HIV acestea au început să strângă hăinuțe, alimente, igienico-sanitare dar și să meargă cu ei în parc, să iasă în afara spitalului, să le hrănească speranțele și apoi să le împlinească visul lor de a locui într-o casă adevărată.

Ne întristează profund greutățile de care atât de des se lovesc în dezvoltarea lor fizică, emoțională, spirituală, copiii din satele din România, cei din familii defavorizate și uneori cei din familii obișnuite. Nevoia copiilor de a avea șanse egale, o dezvoltare normală și armonioasă, de a-și împlini potențialul, de a deveni adulți implicați, responsabili și echilibrați, ne este un fir roșu de mulți ani.

Singuri nu putem face nimic. Schimbăm lucrurile doar împreună cu oamenii care viseaza la o Romanie mai bună, în care nici un copil nu este condamnat la sărăcie și are șansa de a deveni un adult împlinit, bun și echilibrat. Le suntem recunoscători și suntem profund conectați cu donatorii, sponsorii și finanțatorii noștri pentru această misiune. Folosim binele, compasiunea, responsabilitatea pentru cei din jur pentru a aduce bucurie, evoluție și speranță pentru viitor.

Astazi Fundatia Inima de Copil servește interesele unui număr mare de copii și tineri. Avem servicii sociale și de suport pentru copii și familii, ne dorim să aducem cât mai mult în jurul nostru oameni și comunități.

Prin Hotărârea de Guvern 451/2016 Fundația Inimă de Copil a fost recunoscută ca și organizație de utilitate publică.

Awesome Image
Awesome Image
Vă prezentăm mai jos în câteva cifre ce a însemnat anul 2018 pentru beneficiarii noștri.
Dacă vreți să aflați mai multe despre noi puteți consulta și ISTORICUL Fundației, PREMIILE luate sau chiar RAPOARTELE ANUALE.
0

ore voluntariat

0

firme partenere

0

pachete de Craciun

0

sedinte de recuperare

0

zile de tabara

0

mese calde

0

localitati

0

burse lunare

Awesome Image

Valorile

in care credem

Responsabilitate

Ne respectam promisiunile si urmarim sa actionam intotdeauna in conformitate cu misiunea si valorile noastre. Suntem intotdeauna transparenti in actiuni si decizii.

Responsabilitate

Compasiune

Stim ca munca noastra este mai mult decat o profesie. Intelegem sa ne implicam cu dragoste si compasiune. Ne angajam sa luam atitudine in fata neglijarii, discriminarii, abuzului, suferintei.

Compasiune

Valorizare

Ii tratam egal, cu grija si respect pe cei pe care ii sprijinim, fara nici un fel de discriminare. Respectam si suntem recunoscatori pentru eforturile tuturor!

Valorizare

Perseverenta

Ne dorim sa promovam solutii pe termen lung si incurajam copiii, tinerii si familiile pe care le ajutam sa fie o parte activa a procesului lor de schimbare.

Perseverenta

Colaborare

Suntem o echipa unita formata din angajati-beneficiari-voluntari care cred cu tarie că Binele face Bine atat celui care il initiaza si ofera, cat si celui care il primeste.

Colaborare

Bucurie

In Lumea Inima de Copil facem totul cu bucurie si inspiram oamenii sa faca bine

Bucurie

Awesome Image

Binele face Bine

Burse naționale

Incepând din anul 2019 ne-am hotărât să extindem programul nostru de burse "Un sat, un copil" la nivel național: " Mai multe sate, mai mulți copii"! Află detalii despre acest proiect!

Donează

pentru o campanie sau un proiect in care crezi cel mai mult.

Implică-te

si tu ca sa ajuti copiii defavorizati după posibilitățile tale.

Sponsorizează

un copil, o familie, sau oricare din cauzele pe care le sustinem.

Cumpără

lucruri artistice sau functionale facute de noi in Atelier.

Misiunea noastră este să ajutăm și să redăm speranța copiilor aflați în dificultate.

Vino alaturi de noi