Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

A+ A A-

SOS Masina cu jucarii

Vacanta s-a apropiat cu pasi repezi. Ne pandeste sagalnic si noi i-am iesit in intampinare prin implicarea in proiectul initiat impreuna cu Organizatia SOS Satele Copiilor. Asadar in perioada 17-20 iunie Masina cu Jucarii a parcat la Galati  in diferite locatii pentru a bucura peste 800 de copii cu varste cuprinse intre 7-14 ani antrenandu-i in diverse jocuri educative.

Fundatia Inima de Copil a sprijinit aceasta initiativa prin identificarea comunitatilor defavorizate - locatii potrivite care sa aduca impreuna cat mai multi copii dornici sa se joace.

 Proiectul este un serviciu social mobil, de tip Playbus, unic la nivel national care utilizeaza jocul ca metoda de educatie nonformala a copiilor. 

 

Echipa SOS Masina cu Jucarii este formata din patru pedagogi sociali care se deplaseaza cu ajutorul unui microbuz in diferite zone din Bucuresti si din tara unde organizeaza si desfasoara activitati de educatie prin joc, indrumand participarea activa a copiilor la diverse jocuri si ateliere precum jocuri de grup, concursuri sportive, jocuri de perspicacitate, jocuri de observatie si memorie,  jocuri cu diferite materiale. De precizat este ca materialele necesare desfasurarii acestor activitati sunt puse in totalitate la dispozitie de proiectul SOS Masina cu Jucarii. Un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului.

 

Locatiie in care masina a poposit pentru cate doua ore sunt Scoala nr. 22 Dimitrie Cantemir, Scoala nr. 16 Nicolae Balcescu si Scoala Speciala nr. 1 Emil Garleanu din Galati, Scolile din Liesti si Pechea, Scoala Gimnaziala nr. 1 Frumusita, Scoala Ion Creanga din satul I.C. Bratianu din Tulcea, Scoala Generala nr. 2 Tecuci. Copiii frematau de nerabdare sa intre pe terenul pe care cei patru membri ai proiectului pregatisera nenumarate jocuri. Insa ca orice actiune pregatita temeinic, copiii au inceput prin a se cunoaste intre ei, intalnindu-se la mijlocul terenului, scuturandu-si prieteneste mainile si spunandu-si numele. Cateva jocuri de incalzire au sporit si mai mult nerabdarea si curiozitatea lor. Si asa a inceput joaca...dupa ce au imbratisat dintr-o privire intreaga locatie pe care se montasera, se asamblasera scripeti, panouri de lemn, mopuri si porti de aparare, mese de creatie, copiii au intrat in priza si au inceput sa alerge cu infrigurare de la o locatie la alta. Timp de 2 ore cat a durat fiecare sesiune in parte, copiii au redescoperit bucuria jocului simplu, departe de tentatiile evolutiei tehnicii, de lumea robotizata, computerizata, insa la fel de colorata, stimulativa, creativa si atractiva. Au creat jucarii, coifuri, au colorat, s-au plimbat pe catalige, si-au testat dexteritatea, atentia, capacitatea de concentrare, dar mai presus de toate, de rezistenta la…joc ! Fiecare dintre copii a dorit sa incerce cat mai multe jocuri, daca nu pe toate, iar unora chiar le-a reusit. Iar acest lucru s-a intamplat in toate locatiile in care a poposit caravana jucariilor. 

 

Le multumim celor de la SOS Satele Copiilor pentru aceasta initiativa, si in numele copiilor, pentru surpriza!

 

SUNTEM PARTE DIN URMATOARELE FEDERATII:

sigla FONPC 

sigla volum

 

    sigla fonss 

 sigla eurochild    sigla ECCL 

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.