Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

A+ A A-

Ziua Copiilor Nostri punte durabila intre oameni

Intr-o calda zi de sambata, 8 iunie 2013, Fundatia Inima de Copil si-a serbat copiii in cea de-a XI-a editie a unui spectacol ce i-a avut ca artisti chiar pe copiii din programele noastre.

 

Spectacolul a fost pregatit zile intregi prin repetarea pieselor de teatru, a cantecelor si dansurilor, prin crearea decorurilor celor mai potrivite, prin gasirea cadourilor celor mai nimerite varstei sau abilitatilor copiilor. Poti fi minivedeta chiar daca viata nu ti-a fost un sir de intamplari fericite, incarcata de zambete si incurajari, de daruri si oportunitati, chiar daca propriul mers ti-a fost inlocuit de miscarea rotitelor unui carucior, chiar daca lucrurile din viata par de neinteles, de neacceptat. 

 

In straie colorate in culorile fundatiei, alb-rosu-negru, copiii curgeau dimineata in palcuri din masinile care i-au transportat, cu nerabdarea specifica varstei si cu emotia specifica momentului. Fiecare si-a ocupat locul in sala, cu ochii spre scena gatita si ea ca de sarbatoare, atenti sa nu le scape momentul in care vor avea ocazia sa arate tuturor cat de mult le place sa apara pe scena.

 

Serbarea a fost deschisa prin aparitia prezentatorilor care cu aplomb dar si ezitare, cu joc de scena dar si emotie, au introdus spectatorii pe nesmitite in povestea unei Inimi de Copil. Scurta prezentare a organizatiei si a personalului de catre Directorul Executiv al fundatiei, Anna Burtea, a readus in memoria tuturor rezultatele obtinute in ultimul an si satisfactiile traite in urma acestora. Peste 350 de copii au putut fi ajutati in anul care a trecut prin programele noastre.

 

Pe rand au pasit pe scena, in pasi de poveste, emotionandu-ne si inveselindu-ne in aceeasi masura Scufita Rosie si personajele indragitei povesti, actori fiind copiii cu dizabilitati si personalul de la Centrul de zi Liesti. Atmosfera a fost continuata de cei din Cudalbi care au ales sa puna in scena Povestea unui ciobanas. Prin muzica si dans ne-au antrenant si ne-au retinut atentia corul de copii al Scolii nr. 16 Galati, ca mai apoi sa ne invite la dans cei din Scoala Gheorghe Patrascu nr. 2 Tecuci micuti care costumati in straie populare sau specifice zonei aproapeau au ridicat sala in picioare cu melodiile pline de ritm si antren. Pentru cateva momente, atmosfera a devenit serioasa si educativa, moralizatoare si deosebita prin jocul actoricesc al copiilor de la Centrul de zi Teodora, din Galati care au ales sa interpreteza sceneta Povestea Marelui Turn€. Serbarea a fost intregita si de cantecele interpretate de voluntari ai Clubului Impact din cadrul Colegiului National Mihail Kogalniceanu, dar si de copiii centrului educativ €Moara de lumina€, din Filesti, care in ciuda faptului ca nu au fost acompaniati de linia melodica, si-au sustinut cantecele cu mult curaj, cu incredere si entuziasm. Momentele artistice au fost incheiate de copiii Centrului Pechea care si-au interpretat cantecele cu zambet, cu bucurie si aplomb si la final au intregit atmosfera de sarbatoare prin spargerea unor baloane umplute cu confetti.

 

In spectacolul nostru nu i-am uitat nici pe cei ale caror fapte si ganduri, sprijin si simtire, ne ajuta in incercarea noastra de a crea o lume mai buna pentru copii, de a le sprijini visele tinerilor si famililor care au nevoie de sprijin. Acestora am dorit sa le aratam cat le suntem de recunoscatori prin acordarea de diplome sponsorilor si colaboratorilor, voluntarilor, dar si copiilor si parintilor care s-au remarcat prin implicare, daruire, constanta si crestere.

 

Pentru toti cei 110 copii premiati, pentru toti cei prezenti pe scena sau in sala, pentru toti cei implicati, a fost o zi a bucuriei. A valorizarii. A sentimentului de apartenenta la o comunitate care te intelege, te sustine, te incurajeaza. Am creat punti intre oameni, am emotionat, am creat sentimentul de apartenenta dar si imperativul implicarii pentru toti cei ce o pot face.

 

Le multumim inca o data tuturor celor ce au putut participa si ne exprimam profundul regret ca astfel de momente inca nu incap pe agenda celor ce ne reprezinta ca si autoritati locale. Dar fiecare an reprezinta o noua sansa....

SUNTEM PARTE DIN URMATOARELE FEDERATII:

sigla FONPC 

sigla volum

 

    sigla fonss 

 sigla eurochild    sigla ECCL 

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.