Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Parteneriat Multiregional pentru Prevenirea Parasirii Timpurii a Scolii

Este un proiect de prevenire a parasirii timpurii a scolii derulat de Fundatia Inima de Copil in parteneriat cu Fundatia Dezvoltarea Popoarelor si organizatii din Italia si Lituania. Prin colaborarea cu Inspectoratul Scolar Galati si cadre didacatice din scolile locale, in perioada august 2010 – octombrie 2012 am desfasurat activitati pentru 220 de copii din 5 scoli din judet (2 din orasul Galati si 3 din alte localitati – Tecuci si comunele Pechea si Frumusita).

A fost un ajutor extrem de complex acordat copiilor si familiilor care combina consilierea scolara, activitati individuale si de grup, consilierea sociala si vizite la familii, burse sociale, activitati extracurriculare pentru copii, caravane cu scop educativ si ateliere de formare pentru cadre didactice.

Proiectul a fost de la inceperea sa finantat prin Programul POSDRU. La acest moment sufera un blocaj financiar datorat blocajului general al proiectelor POSDRU la nivel national si am fost nevoiti sa solicitam impreuna cu partenerii nostri suspendarea proiectului.

Pentru ca toate activitatile pe care le aveam erau de o importanta mare pentru toate scolile in care lucram, am solicitat in luna august sprijinul Consiliului Judetean pentru a continua acest tip de activitati de prevenire a abandonului scolar. Din pacate chiar daca a existat un interes, nu s-a concretizat inca in nici un fel.

La acest moment incercam sa gasim solutii, chiar cu o frecventa mai redusa lunara, sa continuam aceste activitati....pentru ca problema abandonului scolar extrem de frecvent nu este rezolvata inca, si nici ea, nici viitorul acestor copii, nu tin seama ca exista fonduri structurale sau nu.

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.