Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Vizita in Franta la organizatia ADAPEI

Perioada 9 – 15 octombrei 2012 a prilejuit un schimb de experienta si o vizita a directorului executiv al organizatiei in Franta in departamentul Aveyron si intalnirea cu prieteni romani ce traiesc  in Chartres si Limoures, in apropierea Prisului.

„Timp de 4 zile, la invitatia organizatiei ADAPEAI din departamentul Aveyron, am vizitat cateva dintre serviciile acesteia. ADAPEAI Aveyron sprijina peste 1000 de copii, tineri si adulti cu dizabiltati prin cele 39 de servicii sociale ale sale aflate pe tot cuprinsul departamentului. Sunt servicii extrem de complexe si importante, dezvoltate toate in colaborare cu autoritatile locale. Este evident ca datorita constrangerilor de timp nu am putut vizita decat cateva dintre aceste institutii si servicii. Peste tot atat personalul cat si conducerea institutiilor au fost extrem de deschise oferindu-mi multiple informatii. Am putut astfel vedea Institutul de educatie motrice pentru copii „Les Babissous”, Institutul medico-educativ „Les Cardabelles”, Serviciul de acompaniament persoane cu dizabilitati din Rodez, atelierele protejate de integrare in munca persoane cu dizabilitati „Les Dolmens” si doua case foarte mari pentru persoane tinere si adulte cu handicap mental cu /fara afectiuni medicale asociate importante din Pont de Salars si Baraqueville. Am avut de asemenea prilejul sa fiu invitata la o intalnire de planificare a activitatilor de suport desfasurate de un grup de parinti, rude si sustinatori locali, o intalnire a Comitetului ADAPEAI Aveyron (pentru ca isi planificau cea de-a 50-a aniversare a organizatiei din toamna anului 2013) si o reuniune a Comitetului Asociatiei Aveyron International  - asociatie care a contribuit la planificarea si realizarea vizitei mele in Franta. Cateva lucruri ne deosebesc in mod fundamental pe noi de ei la acest moment (ca organizatii, ca sisteme de organizare servicii sociale si ca popoare): viziunea lor pe termen lung nu scurt, bugetul alocat de stat unor astfel de servicii sociale, parteneriatul si implicarea extrem de puternica a autoritatilor in relatie cu organizatiile, implicarea enorma si voluntariatul incredibil pe care il fac parinti, rude, prieteni ai unor persoane cu dizabilitati pentru a sprijini bunul mers si dezvoltarea unor astfel de servicii. Este adevarat ca avem si noi un avantaj major in Romania: extrema inovativitate – pentru ca suntem nevoiti sa facem mult din extrem de putin. Parteneriatul nostru cu ADAPEAI va continua, speram in avantajul reciproc. ” – Anna Burtea, director executiv Inima de Copil.

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.