Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Ziua Copiilor Nostri - sarbatoarea Fundatiei „Inima de Copil”

Ziua Copiilor Nostri - sarbatoarea Fundatiei „Inima de Copil”

Fundatia „Inima de Copil” a sarbatorit, pentru a XIII-a oara consecutiv,  Ziua Copiilor Nostri. A fost un spectacol de suflet, oferit de copii minunati. A fost sarbatoarea bucuriei care ne reuneste pe toti cei care formam marea familie a „Inimii de Copil”: copii si parinti sustinuti prin programele si activitatile noastre, sponsori, finantatori, parteneri, donatori si voluntari fara de care nimic din ceea ce facem n-ar fi posibil.

Dupa cum marturisea directorul executiv al Fundatiei „Inima de Copil”, dr. Anna Cristina Burtea, nici macar Ziua Copiilor Nostri n-ar existat fara cei care ne-au sustinut in organizarea spectacolului si in asigurarea tuturor cadourilor copiilor. Asa ca merita din plin multumirile noastre: Santierul Naval Damen Galati SA, Primaria Galati, Teatrul Dramatic, Asil Group, florariile Passiflora si Exotic, EliteGym, Accedia, Education&Support Sphere. Si daca n-ati reusit sa fiti alaturi de noi la Ziua Copiilor Nostri, va povestim cum a fost.

Spectacolul copiilor speciali

Nu este usor sa lupti zilnic cu saracia si greutatile, dar sa invingi diagnostice necrutatoare si marginalizarea sociala reprezinta o victorie si mai mare. Dovada mai buna decit Centrul de Zi „Mihaela” din Liesti nu exista! Infiintat in anul 2010, la initiativa Mihaelei Mihalache, o mamica dedicata si inimoasa, care si-a dorit pentru copiii ei un loc in care sa socializeze zilnic cu alti copii speciali, Centrul de Zi „Mihaela” a prezentat un moment artistic extraordinar: un dans country. Da, ati citit bine, poti dansa chiar si atunci cind picioarele nu te ajuta sa pasesti, calarind „bidivii” care n-au patru copite naravase, ci… roti de scaun rulant.
Emotionata pina la lacrimi, Mihaela Mihalache, a marturisit ce au insemnat pentru ea cei cinci ani de activitate: „Primele clipe, dupa ce portile universului nostru s-au deschis, mi-am strigat neputinta si frustrarea spre un nicaieri. Mana voastra intinsa mi-a fost puntea catre tarimul sperantei. Daca nu ati fi fost voi, probabil ca astazi nu am fi simtit decit disperarea lacrimilor copiilor nostri! Dar astazi, dupa cinci ani, am reusit sa aducem pe chipul si in sufletele noastre un zimbet sincer si pur ca o Inima de Copil”.
Un moment la fel de special a fost oferit de Centrul de Recuperare si Reabilitare pentru copii cu dizabilitati din Galati: o parada a personajelor de poveste. Uimitor, poti face o rochie de printesa din plastic si hirtie, si poti fi un super-erou cu hainute faurite din carton si alte materiale reciclabile. Totul e posibil cu talent, rabdare si ingeniozitate!

Cintec si dans

Copiii de la centrele de zi din Galati, Pechea, Tecuci si din programele „Scoala dupa scoala” s-au intrecut in cintece si dansuri. N-am sti sa va spunem ce ne-a mers mai iute la inima: cintecul „Mai frumoasa” interpretat de Adriana Nitu de la Scoala Gimnaziala Namoloasa, veselia si antrenul elevilor din programul „Scoala dupa scoala” de la Scoala nr. 22 din Galati, ori „Iarba verde de acasa” adusa de copiii din Pechea.
Si daca este vorba de dans, ar fi greu sa va spunem ce ne-a placut mai mult: dansul modern „Vita Bella” al fetitelor de la Centrul de Zi Tecuci, ori explozia de energie „Shake it off” a dansatorilor de la Centru de zi „Teodora” din Galati. In orice caz, momentul latino oferit de Alexandra Buruiana si Florin Nastase, de la Clubul de Dans Sportiv „Generatia Noua” ne-am fi dorit sa nu se termine asa de repede…

Recunostinta si multumire

Toate programele si activitatile Fundatiei „Inima de Copil” nu ar fi posibile fara oameni cu suflet generos, care au inteles cit de importante sunt eforturile noastre. Momentul in care Anna Burtea i-a premiat pe sponsori si colaboratori a fost unul incarcat de recunostinta si de multumire. Si cum pleiada celor care ne sprijina e foarte lunga, au fost mentionati doar cei citiva care au participat la Ziua Copiilor Nostri.
De exemplu, ne-am bucurat sa aflam, de la dna Tincuta Vrabie, director general Directia Generala de Servicii Publice din cadrul Primariei Galati, ca ne putem baza oricind pe sprijinul Primariei Galati, al primarului Marius Stan si al consilierilor locali.
Dintre numeroasele companii care au inteles misiunea noastra si nevoia copiilor de a avea un viitor mai bun, pe care sa-l construim impreuna, un loc aparte il ocupa Santierul Naval Damen Galati. Este sponsorul principal pentru programele noastre de prevenire a abandonului scolar, programe adresate unui numar de peste 200 de copii la nivelul intregului judet. Spre bucuria noastra, dl. Florin Spataru, director resurse umane si dezvoltare Santierul Naval Damen Galati, a fost alaturi de noi la Ziua Copiilor Nostri. „Relatia dintre Damen Galati si Inima de Copil dureaza de ceva ani. Entuziasmul voluntarilor cit si al vostru, toate lucrurile bune pe care le-ati facut reprezinta o sursa de inspiratie pentru noi. Sprijinul pe care il acordam noi este infinit mai mic decit ceea ce faceti. In continuare vom fi alaturi de Inima de Copil, de tot ceea ce reprezinta activitate comunitara la nivelul Galatiului”, a promis dl. director Florin Spataru.

Partenerii Inimii de Copil

Trebuie sa stiti ca una dintre legaturile mai mult decit de suflet, care s-a format de-a lungul a 14 ani, este cea cu Heart of a Child UK, organizatie constituita din sponsori si donatori persoane fizice, oameni obisnuiti din Marea Britanie care, fara sa cunoasca de multe ori Rominia, fara sa fi ajuns unii dintre ei aici, au ales sa sprijine copiii de aici.
Multumiri speciale merita si partenerii nostri: Scoala nr. 22 din Galati, Scoala „Gheorghe Petrascu” Tecuci, Farmacia Hygeia, Farmacia Vaflomia, Administratiei Pietelor Galati, Proiectul Accedia si cele trei foarte inimoase voluntare Cristina Diaconu, Ioana Mincu si Elena Arsenia Constantinescu, care au strins, printr-o campanie facuta de liceeni, peste 1.100 de volume de carti noi pentru copii.
„Tuturor celor care prin donatiile lor de timp, energie, bani fac posibil tot ceea ce inseamna Inima de Copil, in fiecare an, va suntem recunoscatori si va multumim din suflet ca ne acordati increderea dumneavoastra!”, a spus, in numele Fundatiei „Inima de Copil”, Anna Burtea.

Voluntari nepretuiti

Nepretuite sunt munca si dedicarea voluntarilor „Inimii de Copil”. Nu mai putin de 50 de voluntari sunt implicati anual in activitatile noastre curente, dar acestora li se adauga, in momentul in care avem in desfasurare campanii de stringere de fonduri, aproximativ 150 de voluntari. Sunt oameni minunati, care aleg sa ne daruiasca din cunostintele lor, din timpul, din energia si din dragostea lor, care ne sprijina sa infaptuim toate aceste lucruri minunate: sa ajutam copiii! Nu a fost deloc usor sa alegem dintre voluntari pe cei mai dedicati si mai implicati pentru a-i premia. Dar iata-i: Doina Gheorghiu, Virginia Paculi Liliana Bujor, Radu Motoc, Nastase Cornelia si Diana Bogdan.

Parintii si copiii anului

Ziua Copiilor Nostri este si un moment de bilant al reusitelor noastre. Iar cei care ne reprezinta cel mai bine sunt parintii si copiii anului, cei care ne-au impresionat prin vointa si determinarea cu care au depasit obstacolele.
Cine ar fi putut merita titlul de parinte al anului decit doua mame care au stiut cel mai bine in acest an, in ciuda dificultatilor, sa-si sustina copiii, si pentru care fiecare reusita a copilului lor a reprezentat o fapta extraordinara, la care au contribuit din plin: Margareta Bors si Paula Necula. Doamna Margareta Bors a invatat ce inseamna sa fii un parinte bun pentru un copil cu nevoi speciale. De cind sotul ei nu mai este printre noi, doamna Paula Necula isi creste singura doi copii adolescenti si nu se lasa coplesita de greutati. Dar cel mai bine o descrie fiica ei, Silvia, care frecventeaza Centrul de Zi Pechea: „Am cea mai buna mama din lume si n-as schimba-o pe nimic si pe nimeni!”.
Misiune dificila a fost si sa ii alegem pe Copiii Anului, copii care au depasit cu brio incercarile vietii, care au un comportament ireprosabil si au obtinut rezultate extraordinare la scoala. Iata-i: Cristina Cretu, Valentina Gherghe, Crina Cristina Anghel, Larisa Cilibran, Adina Musat, Valentina Ciocan si Cristian Podaru!

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.