Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Vrei sa construiesti un viitor?

Maria este unul dintre copiii din programele nostre de prevenire a abandonului scolar. Ea beneficiaza de programul de Scoala dupa scoala din septembrie 2014.  

Are ochii mari si negri precum maslina si zambeste mereu! Este una dintre cei 6 copii ai unei familii sarace din Tecuci.  Au fost abandonati de tata, iar mama i-a lasat in grija bunicilor materni, pentru a pleca in strainatate.

Traiesc aglomerati intr-o casa darapanata, fara apa curenta, din alocatiile celor mici. Saracia este cuvantul de ordine cu care se confrunta familia Mariei, mai ales ca bunicii sai, sunt foarte batrani si bolnavi. Nu se plang de saracie, ci fac tot ce le sta in putere sa razbeasca: muncesc cu ziua pe unde pot. Cu toate acestea, Maria, eleva in clasa a II-a, a infruntat greutatile vietii si reuseste sa fie un copil bun la scoala. Dimineata pleaca la scoala, cand se intoarce, are grija de fratii si surorile mai mici, de gospodarie si isi pregateste lectiile. Sambetele si in vacanta isi ajuta bunicii la munca. Nu de putine ori uimeste cu maturitatea de care da dovada. 

Mariei ii place foarte mult sa citeasca, desi niciodata nu a avut o biblioteca a sa. Biroul de lucru al fetitei, este o improvizatie ciudata – un fel de etajera ponosita cu sertarele smulse in care cu greu incap manualele si caietele. Mariei ii lipsec multe, desi a invatat sa nu se planga de nimic. Si-ar dori carti cu povesti, insa nu are bani sa cumpere, ci imprumuta de la biblioteca. Si-ar dori rechizite frumos colorate, cum a vazut ea ca au colegii ei mai bogati din clasa. Uneori ii este putin jena, dar a invatat sa treaca si peste asta. 
Ca sa-i asigure hainute si rechizite pentru scoala, bunicii Mariei erau de multe ori nevoiti sa faca imprumuturi, iar alteori sa taie din banii alocati pentru hrana.
Iar cum, la limita saraciei, prioritatea inseamna hrana de fiecare zi, si nicidecum educatia, viitorul acestor copii este previzibil si trist, daca cineva nu ii ajuta la timp. 

 

Vrei sa construim impreuna viitorul Mariei si al altor copii ca ea?
Afla cum ne poti fi partener in dezvoltarea programelor noastre si pentru asigurarea continuitatii lor, contacteaza-ne la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  !

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.