Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

A+ A A-

Liderii in business se implica si in comunitate

Damen Shipyards Galati a ales ca pe parcursul anului 2015 sa fie sponsor unic in programe importante de prevenire a abandonului scolar, respectiv pentru programele de Scoala dupa Scoala desfasurate in Scolile gimnaziale nr. 22 "Dimitrie Cantemir" Galati si nr. 2 "Gh.Petrascu" Tecuci, Centrul de zi pentru copii in dificultate din comuna Pechea, din judetul Galati, dar si pentru programul de imbunatatire a accesului copiilor la educatie si consiliere pentru prevenirea abandonului scolar pe care organizatia il desfasoara in 4 scoli din judet.

Peste 150 de copii din familii in dificultate, care au nevoie de sustinerea educatiei scolare pentru o dezvoltare normala, vor beneficia in urma acestei colaborari. Acest program este destinat nu doar copiilor din mediul urban, ci si celor din mediul rural, unde se stie ca nevoia de sustinere si de incurajare a performantelor copiilor prin programe de imbunatatire a accesului la educatie si prevenire a abandonului scolar este extrem de mare.

Ne-am bucura daca modelul liderului din industria galateana ar fi preluat de mai multe companii din Galati si judetele invecinate. Cea mai simpla facilitate fiscala acordata de statul roman, legea sponsorizarii, ar putea sa ajute societatea civila si proiectele din comunitate intr-un procent mult mai ridicat daca conceptul de responsabilitate sociala ar fi privit cu o mai mare raspundere. Rata de 19% a abandonului scolar, intr-o crestere alarmanta in sud-estul si estul Romaniei, determina masuri urgente si eforturi constante pentru a ajuta copiii din familii sarace. Intr-o societate dezvoltata este considerat normal ca in momentul in care activezi si castigi cu ajutorul comunitatii din care faci parte, sa si intorci o parte din castig in interiorul acesteia. Astfel de  proiecte fac din viitorul care incepe azi o lume mai buna pentru copiii nostri.

 

Legea Sponsorizarii si Codul Fiscal permit societatilor comerciale sa investeasca in comunitatile lor si in dezvoltarea societatii romanesti, fara nici un cost pentru ele. Acestea pot directiona anual pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale – in limita a 0,3% din cifra de afaceri, suma ce se scade din impozitul pe profit de plata.

Conform datelor ANAF din 2013, 191.691 de societati comerciale au inregistrat profit in Romania. Daca toate acestea ar fi direcţionat catre sectorul nonprofit suma maxima prevazuta de lege – pana la 2,3 miliarde de lei (525 milioane de euro) – ar fi putut sustine domenii cheie precum serviciile sociale, mediul si educatia. Totusi, doar 16% dintre societatile comerciale au ales sa foloseasca facilitatea fiscala prevazuta in Legea Sponsorizarii, suma distribuita catre ONG-uri fiind de 523 milioane de lei (118 milioane de euro), adica doar 22% din potentialul maxim.
Sumele cu care societatile comerciale din tara aflate pe profit ar fi putut sa ajute societatea civila si proiectele din comunitatile lor in 2014 nu sunt inca centralizate si cunoscute, dar sunt probabil comparabile.

 

“Ni se pare esential pentru copii si o mare investitie in viitorul nostru, al tuturor, sa asiguram nu numai dreptul ci si sansa copiilor, a tuturor copiilor, la educatie, indiferent de cat de modesta este familia din care provin. Este un proces educativ care de multe ori se incheie tragic si mult prea devreme din cauza saraciei. Astfel pierdem viitorii instalatori, tamplari, ingineri, medici, laureati de premiu Nobel ...” – Anna Burtea, director executiv Fundatia Inima de Copil.

Multumim Santierului Naval Damen Galati pentru suportul oferit si pentru implicarea in construirea acestui viitor mai bun pentru copiii proveniti din medii defavorizate socio-economic din judetul Galati!

SUNTEM PARTE DIN URMATOARELE FEDERATII:

sigla FONPC 

sigla volum

 

    sigla fonss 

 sigla eurochild    sigla ECCL 

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.