Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Ziua Stafetei

Bucatar, avocat, medic sau politist?
Intre 18 si 21 noiembrie s-a desfasurat proiectul Ziua Stafetei, un concept ce ne-a placut foarte mult si care a fost initiat de Fundatia Terre des Hommes.  Pe o perioada de 4 zile, 16 copii cu varste intre 12 – 18 ani din programele noastre au experimentat profesiile la care viseaza alaturi de bucatari, avocati, medici sau politisti adevarati.
Cum e sa fii pompier, designer sau hair stylist ? sunt doar cateva dintre intrebarile la care cei mici vor afla raspunsurile.

"Imi doresc sa devin fashion designer. Ma bucur ca voi avea ocazia sa imi petrec ziua alaturi de doamna Steriopol. Imi doresc ca  in urmatorii ani sa fie purtate tinutele create de mine.”  Adelina, 12 ani.
”As vrea sa devin pompier. Ieri am descoperit cum poate fi o zi din viata celor care salveaza vieti” Andrei, 12 ani
Activitatea a avut ca obiectiv principal a le facilita tinerilor participarea in luarea deciziilor importante din viata lor si a comunitatii din care fac parte.
Ziua Stafetei este organizata in saptamana in care se aniverseaza Ziua drepturilor copiilor. In 1959 Unicef a facut primul pas pentru emiterea Declaratiei Drepturilor Copiilor. Incepand cu acea data, aniversam ziua de 20 noiembrie - Ziua Drepturilor Copiilor.
In Romania, Conventia este ratificata prin legea 18/1990 unde se fac cunoscute drepturile si libertatile de care trebuie sa se bucure fiecare copil. Printre acestea: egalitate, educatie, educatie fara violenta, timp liber si de joaca, libertatea exprimarii, a informarii, si a ascultarii, protectia impotriva exploatarii economice si sexuale, grija parintilor, sanatate, ingrijire in cazul handicapurilor, protectie pe timp de razboi si de refugiu.
In contextul acestei aniversari suntem convinsi ca cei mici vor experimenta bucurosi aceasta provocare si vor fi motivati in a-si urma si mai increzatori profesia la care viseaza.
Ne bucuram sa aparam in fiecare zi prin misiunea noastra si ceea ce facem, drepturile copiilor. Si in special drepturile copiilor vulnerabili la o familie, la educatie, la o viata si o existenta inclusa in societate, parte integranta din ea, in care au vise si isi dezvolta la maxim potentialul!
Celebram aceasta zi de 20 noiembrie alaturi de toti copiii din programele noastre!

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.