Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Galatiul in miscare

Despre evenimentul de duminica, 12 octombrie, se pot spune multe dar pe scurt ... a fost un succes pentru comunitatea galateana.
Duminica, 12 octombrie 2014, SemiMaraton – Alergam pentru Comunitate, Galati 2014, ora 08:00. O comunitate unita prezenta in centrul orasului in ciuda unor conditii atmosferice destul de nefavorabile. SemiMaratonul a oferit contextul pentru ca sentimentul apartenentei la comunitate sa fie puternic trait in sufletele fiecaruia dintre alergatori, participanti, sustinatori de la fata locului sau de la distanta.

In cadrul evenimentului au fost prezente un numar de 11 cauze, de la 10 ONG-uri. Fundatia Inima de Copil a inscris in cursa doua proiecte, pentru sustinerea Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati din Liesti si pentru cea a Centrului de recuperare si reabilitare pentru copii cu dizabilitati din Galati. Alaturi de noi am avut un numar de 52 de alergatori, si foarte multi suporteri. Sumele stranse din taxele de participare au fost 840 RON pentru primul proiect, respectiv 1.380 RON.

Evenimentul a insemnat in acelasi timp si inceputul unei colaborari foarte dragi noua cu FC Otelul Galati, alaturi de care urmeaza sa dezvoltam proiecte comune.

Va multumim tuturor iar contributia celor pe care am ales sa ii numim Donatorii de Valoare, pentru sustinerea proiectelor aflate in cursa, va ramane permanent insemnata in evolutia si zambetul fiecarui copil ce beneficiaza de programele oferite de Fundatia Inima de Copil.

Testimoniale
Dan Iorga

Am avut ocazia sa particip la un semimaraton caritabil si cred ca asta a fost si unul din motivele pentru care am reusit sa scot cel mai bun timp al meu pe distanta de 21km. Cand simti ca prin ceea ce faci, faci de fapt un bine si aduci o bucurie unor copii carora viata le-a aratat mai mult partea amara, nu ai cum sa te simti altfel decat fericit si sa uiti de febra, musculara, dureri ale gambei sau articulatiilor, crampe, etc... si sa te bucuri de alergare, pentru ca la final tot ce conteaza este cati copii au zambit macar o data in plus datorita tie. 
Multumesc pentru ca am fost unul dintre “donatorii de valoare” care au adus zambete unor copii! smiley

Aur Gabriel

A fost foarte frumos, m-am bucurat ca am putut ajuta! Astept cu nerabdare editia urmatoare. 

Cristian Gavan

Emotie. Energie. Mobilizare. Este minunat sa vezi o comunitate puternica sprijinind cauze nobile. In ceea ce priveste finish-ul ... nu a reprezentat locul in care m-am oprit ci punctul in care contributia se transforma in sansa la vindecare. 

Cristi Susanu

E duminica. Poate c-ar trebui sa fiu la Sfanta Biserica sau poate ca ar trebui sa pun în practica ceea ce am învatat acolo. Nu stiu. Cert este ca am ales pret de cateva ore sa ies din biserica si sa pun în valoare Cuvantul Sfant.

Ce merit am eu ca sunt sanatos, ca-mi pot folosi picioarele, mainile? Cu ce este vinovat un copil nascut cu o malformatie, cu o deficienta mentala sau fizica ?
Acestea sunt cateva din intrebarile care m-au impulsionat sa iau parte la evenimentul “Alergam pentru comunitate”. Cursa in sine a jost o joaca de-a  eroii. Tinta era stabilita: trebuia sa salvez copiii. Nu-i puteam dezamagi  irosind acea farama de speranta pe care si-au pus-o in mine. 
Ora 9 dimineata. Ceata, frig, pulsul 46. O stare perfecta  de  alergare.
S-a dat startul. Am pornit bine. Fara dureri musculare sau abdominale. Dupa un timp relativ scurt am ajuns parca fara sa vreau in fata multora ... Stiam ca nu e tot sa ajungi in frunte, ci mai greu este sa pastrezi locul obtinut, asa ca am tinut ritmul. Desi nu eram cunoscut printre concurenti, galeria a fost foarte draguta si m-a incurajat de fiecare data cand ne intalneam, in special cei de la Fundatia  “Inima de copil”. Numele meu era  45. Acum imi era usor. Trebuia sa fiu atent la linia continua de pe mijlocul soselei ca nu cumva sa alunec de pe ea sau, în zonele de panta, sa privesc in jos  pentru ca pamantul de sub picioare sa para drept. Nu ma mai puteam opri. Tricoul imi era ud si as fi simtit imediat frigul. Spre finalul cursei cand oboseala s-a instalat mi-am dat seama ca singur nu as fi reusit sa fac macar un pas daca deasupra mea nu ar fi fost Eroul care sa ma tina tare la fiecare pas.
In ceea ce priveste  organizarea competitiei cred  ca a produs o serie de beneficii atat pentru noi, concurentii, cat si pentru cei care au sustinut proiectele. 
De aceea consider ca astfel de evenimente sunt benefice deoarece ne ajuta pe noi ca indivizi sa actionam ca o comunitate pentru o cauza anume, fie ca este vorba despre o cauza politica, economica, morala, culturala sau o problema sociala ce preocupa o colectivitate mai larga. De asemenea organizarea evenimentelor de felul acesta are o eficienta crescuta fata de alte activitati în a transmite un mesaj chiar si oamenilor foarte grabiti. Daca în vechime se organizau hore prin care oamenii sa socializeze, astazi trebuie doar sa dam un update si aceasta se va schimba în semimaraton.

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.