Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

A+ A A-

Donatori de timp si energie

"We can not help everyone but everyone can help someone".
Ronald Raegan
 
Alegem sa dedicam luna aceasta spatiu si atentie deosebita Voluntariatului.
Cand un voluntar ne paseste pragul avem un zambet larg de bun venit si pentru organizatie putem spune ca vorbim de o Donatie. Donatia celor care aleg sa vina in sprijinul nostru se contorizeaza in ore si zile dedicate unei cauze, unui program, unei familii sau unui copil si ei sunt Donatori de Timp si Energie.

In luna august, pentru aproape 3 saptamani, 3  voluntari francezi ne-au pasit pragul. Tineri, entuziasti, modesti si dornici sa lucreze cu copiii. Cunoscuti si ajunsi la noi printr-un vechi prieten francez, domnul Pierre Bagne, presedintele Aociatiei Macon Galati, formati in cadrul asociatiei Scouts et guides de France, Clément Ribier, 20 ani, Arne Kock, 19 ani si Augustin Daurelle, 19 ani au ales sa isi petreaca timpul descoperind Romania, oamenii ei si daruind ceva celor din jur. Coborandu-se cu usurinta la mintea copiilor nostri de 6 - 15 ani, dar fiind foarte bine organizati si bucurosi sa impartaseasca din cultura si cunostiintele lor, au facut organizare de campare de o zi, au gatit, copt si facut prajituri felurite intr-un delicios amestec de retete romano-frantuzesti, au organizat jocuri si activitati, au impartasit copiilor ceva din imaginile si frumusetea Frantei...si uneori doar s-au amuzat, s-au distrat de minune si s-au intelesc prin semne cu copiii cautand un limbaj comun smiley.
Le-am admirat tinerilor nostri voluntari francezi dorinta de a dedica o parte din vacanta lor unor copii pe care nu ii cunosteau, curajul de a pleca pentru o perioada destul de lunga de timp intr-o tara despre care auzisera lucruri contradictorii. Si nu in ultimul rand spiritul organizatoric si determinarea. Cu peste 6 luni inaintea calatoriei lor au inceput si toate activitatile lor din Franta care le-au permis cu ajutorul familiei, prietenilor si comunitatii sa isi stranga  si sa isi finanteze integral calatoria lor.
Speram ca nu numai experienta cu noi, activitatile cu copiii ci si vizitarea Deltei, ulterior a Sibiului si cunoasterea unui grup de cercetasi din Romania sa le fi lasat pentru mult timp in minte o gramada de amintiri frumoase din Romania. Aceasta pe langa impactul pozitiv al intalnirii cu ei pentru copiii din familiile in dificultate pe care le sprijinim!

Dorinta noastra in ceea ce priveste voluntariatul si voluntarii cu care lucram este sa construim tineri mai puternici si mai implicati, atenti fata de cei din jurul lor si responsabili. Cei ce inteleg ca a construi punti intre oameni si un viitor comun este tot ce poate sa te inspire, sa iti schimbe inima si uneori destinul.

Doriti sa oferiti timp, entuziasm, cunostinte unui copil? Va asteptam la sediul nostru pentru detalii.

 

SUNTEM PARTE DIN URMATOARELE FEDERATII:

sigla FONPC 

sigla volum

 

    sigla fonss 

 sigla eurochild    sigla ECCL 

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.