Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

CE MAI FAC COPIII DE LA LIESTI?

Centrul de zi din Liesti pentru copii cu dizabilitati a aparut ca o necesitate de a le oferi copiilor cu probleme dintr-o comuna din Galati accesul la o viata normala.

Sansele lor la recuperare si integrarea lor in societate vrem sa fie egale. In perioada ianuarie – august a acestui an, Centrul, care numara in prezent 12 copii cu dizabilitati complexe, este finantat partial prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor 2013 lansat de Fundatia pentru Comunitate. Beneficiile acestui program asupra copiilor sunt remarcabile, din toate punctele de vedere – al progreselor pe care le pot face, al socializarii, al dorintei de a face parte dintr-un grup, al dorintei de a interactiona cu cei din jur, in ciuda incapacitatii de a se exprima verbal.
Universul lumii lor interioare este imbogatit in fiecare zi cu activitati menite sa ii ajute in exprimarea propriilor emotii si stari. Astfel, in ultimele luni, dincolo de activitatile obisnuite, muzica le-a devenit copiilor un aliat in relaxare, in diminuarea starilor de tensiune si neliniste. Pe masura ce sunetele prind viata din instrumentele pe care le-au primit, agitatia este inlocuita cu buna dispozitie, iar veselia lor devine una molipsitioare. Mai mult decat atat, copiilor le este oferita sansa de a se exprima creativ si prin activitati de arta, modelaj si culoare, care inseamna dezvoltarea abilitatilor lor manuale, de autocontrol si autonomie personala. 
Un motiv de mare bucurie pentru ei si pentru noi a devenit implicarea lor in momente de dans sau scenete in cadrul unor spectacole cu public. Cu ochii mari, cu chipul tot un zambet, unii usor sovaielnici, altii mai indrazneti, emotia lor se transmite dincolo de scena, si in cele 2-3 ocazii din ultimele luni au fost o incantare pentru cei care vin sa ii vada, sa se bucure alaturi de ei, sa ii aplaude.
Pentru instructorii si terapeutii de la centru, dar mai ales pentru parintii copiilor, fiecare progres al celor 12 pitici este observat cu atentie, este incurajat si vazut ca un motiv de bucurie, de confirmare ca munca si eforturile lor nu sunt in zadar, cu speranta in recuperarea si integrarea lor in societate, alaturi de noi. 
Si daca vreti sa vedeti ce pot face, priviti-i!

Sa nu-i educam pe copiii nostri pentru lumea de azi. Aceasta lume nu va ma exista cand ei vor fi mari, si nimic nu ne permite sa stim cum va fi lumea lor. Atunci sa-i invatam cum sa se adapteze. (Maria Montessori)

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.