Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

SAPTAMANA PORTILOR DESCHISE

In toate institutiile de invatamant in saptamana 7 – 11 aprilie a fost organizata Saptamana altfel, perioada in care copiii nu au mai simtit presiunea clopotelului, a lectiilor si temelor pentru acasa, ci alaturi de invatatori si profesori s-au antrenat in activitati mai putin formale, desfasurand chiar si actiuni in comunitate.

Ni s-a parut un prilej bun sa folosim aceasta saptamana si in Centrele de zi si Centrele de Scoala dupa Scoala ale Fundatiei Inima de Copil pentru a organiza Saptamana Portilor Deschise. Este perioada in care mai mult ca oricand, cei 100 de copii inclusi in centrele noastre s-au bucurat de jocuri si activitati care le-au starnit creativitatea, curiozitatea, buna dispozitie. In acelasi timp, au primit vizite de la persoanele care au dorit sa ii cunoasca, sa le tina companie pentru o vreme, sa li se alature in joaca lor, sa le aduca mici daruri.
Astfel, cei 20 de copii de la Centrul de zi Pechea au inlocuit temele cu mingea, fisele de lucru cu fasiile de hartii colorate cu care au construit cosulete de Paste; ca intr-o alta zi sa fie vizitati de un grup de elevi din Liceul Costache Conachi din comuna.
Si cei 12 copii de la Centrul de zi Liesti s-au bucurat de vizita unei clase de elevi din Scoala nr. 3 din localitate care, insotiti de dascali si parinţi au impartit dulciuri si s-au jucat alaturi de copii. Intr-o alta zi au desfasurat impreuna un program de gimnastica, activitate care i-a bucurat deopotriva pe micutii nostri si pe elevi. 
Nici cei 28 de copii ai Centrului de zi Galaţi nu au fost mai prejos. Ei s-au intrecut in a confectiona diverse decoratiuni cu specific de primavara, pe care le-au expus apoi, pentru a da culoare si o nota vesela centrului. Saptamana s-a incheiat cu un moment gastronomic, asteptat de toti copiii care au facut un desert pe placul tuturor: bomboane!! 
In fine, cei 20 de copii care sunt înscrişi la Centrul de Scoala dupa Scoala din Tecuci, au avut o saptamana plina: de la Societatea Nationala de Cruce Rosie au primit pliante si echipamente, costumandu-se in cadre medicale si discutand despre meseria de medic; au fost in vizita la sediul Politiei din orasul Tecuci, acolo unde le-au fost prezentate echipamentele specifice, iar cainii politisti dresati i-au incantat cu o demonstratie despre ce inseamna sa fii pregatit sa iei urma unor raufacatori.
Saptamana s-a incheiat pentru 55 de copii din Centrele de zi cu o masa festiva in oras, oferita prin generozitatea firmei SC Elenor S.R.L., un sustinator al programelor noastre.

A fost o saptamana pe placul tuturor, care a insemnat un respiro in programul scolar si un frumos inceput pentru vacanta de Paste.
Le multumim tuturor celor ce ne-au trecut pragul sau au ales sa fie in diverse activitati alaturi de copiii nostri!

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.