Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Mai aproape de scoala

Peste 19% dintre copiii din Romania abandoneaza scoala inainte de terminarea clasei a VIII-a. 23.000 de copii se afla in institutii si aprox 22.000 in sistemul de asistenta maternala la nivelul tarii, ceea ce demonstreaza necesitatea si importanta unor masuri de prevenire a abandonului familial si scolar.

Situatia este cu atat mai dificila in judetele din zona de sud si de est a Romaniei. Acesta este si motivul pentru care BRD Groupe Societe Generale si Fundatia Inima de Copil au decis din ianuarie 2014 sa colaboreze intr-un proiect care isi propune identificarea si sustinerea copiilor cu vulnerabilitate mare din scoli, din sate si localitati unde exista un risc mare de abandon scolar si unde conditiile de sustinere si intretinere a copiilor de catre familii sunt deficitare.

Incepand din anul 2005, organizatia ofera sprijin pentru copii si familii in dificultate din orasul Galati si numeroase comune din judet.
Proiectul comun Inima de Copil - BRD Groupe Societe Generale se bazeaza pe experienta anterioara a organizatiei in derularea proiectelor de prevenire a abandonului scolar, activitati de care au beneficiat doar in anul 2013 peste 300 de copii din familii in dificultate din 5 scoli partenere din judetul Galati. Proiectul cu o valoare de 48.000 euro, va permite organizatiei acordarea de sprijin individualizat prin consiliere, sustinere materiala, burse sau includere in centre de zi pentru un numar de 160 de copii din localitati urbane si rurale din judetul Galati. Frecventa copiilor la scoala, sustinerea cresterii calitatii vietii copiilor, imbunatatirea conditiile lor materiale, sustinerea rezultatelor bune scolare, activitati de dezvoltare si educatie non-formala a copiilor sunt repere importante ale activitatilor ce se vor desfasura.

Toate acestea pentru ca vrem ca fiecare dintre copiii care isi doresc sa isi continue educatia, sa poata face acest lucru!

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.