Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Primii pasi in universul clovnilor

Prieteni dragi ne-au trecut pragul zilele trecute. Este vorba despre Sebastian, Anouk, Ana si Laurence, trupa de clovni terapeuti* care vine tocmai din Franta si Elvetia.

Anul acesta, pe langa momentele pline de veselie pe care cei patru le-au oferit celor 200 de copii din scolile partenere, activitatea a capatat si o nota educativa. 
Astfel, in perioada 20 – 24 ianuarie, cei 4 au organizat pentru 10 persoane, angajati si voluntari ai fundatiei, un curs de initiere in activitatea de terapie alternativa prin teatru. Partea teoretica a atelierului de formare ”Primii pasi in universul clovnilor” s-a desfasurat intr-o sala primitoare la Biblioteca Franceza Eugene Ionesco, unde timp de doua zile, prin joc si inovatie, cu spontaneitate si seriozitate, cursantii au invatat cum sa interactioneze intr-un mod placut si cum sa si-i apropie pe copiii cu care lucreaza. 


Alte trei zile din saptamana respectiva au fost rezervate activitătilor directe cu copiii, momente in care fiecare dintre participantii la atelier si-a descoperit si explorat latura creativa din dorinta de a veni cat mai mult in sprijinul copiilor, pentru a-i integra activ si afectiv in toate activitatile dedicate lor.
La finalul cursului, toti s-au declarat mai mult decat incantati de explorarea si utilizarea creativitatii si talentelor fiecaruia, tehnicile pe care le-au deprins si care sunt convinsi ca le vor fi utile in practica de zi cu zi.


Multumim celor patru prieteni ai nostri, Sebastian, Ana, Anouk si Laurence! Si de asemenea Bibliotecii Franceze Eugene Ionesco Galati si Scolilor Generale nr. 22, nr. 43, Scolii Speciale Emil Garleanu din Galati, Scolii nr. 4 Pechea pentru ca au oferit copiilor dar si colegilor nostri oportunitatea de a participa la o activitate pe cat de frumoasa, pe atat de interesanta si utila.

 

* Ce este un clovn terapeut?

Clovnul terapeut este o persoana cu o pregatire speciala in domeniul sanatatii sau asistentei sociale care respecta un anumit cod etic. Activitatea acestuia se bazeaza in special pe imaginatie si improvizatie, oferind pacientilor, prin joc si amuzament noi oportunitati de exprimare si acceptare a propriei persoane, de dobandire a auto-controlului si a curajului de a lua decizii. Tine permanent legatura cu ceilalţi membri implicati in terapie  si se preocupa in mod constant de propria sa pregatire si dezvoltare profesionala. 

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.