Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

Prev Next
A+ A A-

Lei, tigri si bucuria copiilor

Pentru 75 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani din proiectul ”Parteneriat multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii” scoala a început frumos: au fost protagonistii a 3 excursii cu scop educativ organizate in cadrul proiectului Parteneriat multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii.

stfel timp de trei zile consecutiv, la mijloc de septembrie, cele trei grupuri a cate 25 de copii au fost imbarcate in autocar si au purces la drum. 

Primul grup, format copii din Tecuci, a urmat itinerariul Galati – Braila. Copiii s-au strans extrem de curiosi in jurul animalele de la Gradina Zoologica din Braila, au vazut pentru prima data ”de-adevaratelea” leul, tigrul, pasarea Emu, maimute, dar si pauni, bursuci si veverite. Au luat masa la un restaurant din apropiere si pentru majoritatea dintre ei aceasta a fost o prima experienta de a lua masa intr-un cadru formal. Si-au continuat apoi excursia cu o plimbare pe faleza Dunarii, s-au prins in jocuri de grup si au incheiat ziua cu un pelerinaj la Manastirea Tudor Vladimirescu.

In cea de-a doua zi, un al doilea grup de copii, de aceasta data din Galaţi, a pornit dis de dimineata la drum, cu o noua destinatie: Tulcea. O prima surpriza a fost pentru majoritatea copiilor traversarea Dunarii cu bacul pentru a ajunge in Tulcea, mai exact la Centrul Eco-Turistic Delta Dunarii, unde au facut primul popas in drumul lor. Dupa ce au privit cu ochi mirati si scotand sunete pline de admiratie vazand varietatea de animale si pasari ale Deltei, dar si din alte zone ale lumii, copiii au avut ocazia sa faca si o plimbare pe malul Dunarii in orasul Tulcea. După masa de pranz, s-au prins in joaca intr-un parc din apropiere, numai cat sa isi refaca fortele pentru a porni din nou la drum. De aceasta data, ultimul popas a fost facut la Manastirea Celic Dere.

Cel de-al treilea grup de copii din proiect si-a început drumul pe o vreme ploioasa si rece, care parea pregatita sa le strice toate planurile. Entuziasmul si bucuria micutilor din comuna Frumusita se pare ca a imbunat ploaia care nu numai ca s-a oprit, insa a facut sa apara si soarele care i-a insotit pe tot drumul. Itinerariul lor l-a urmat pe cel al copiilor din prima zi.

Toti copiii au fost entuziasmati, receptivi la tot ce au vazut, la explicatiile care li s-au oferit, la toate lucrurile noi pe care le-au intalnit, s-au bucurat de aceasta iesire din cotidianul vietii lor obisnuite. Iar noi ne-am bucurat de bucuria lor….

 

Proiect finantat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 
Axa prioritară 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii
Domeniul major de intervenţie 2.2 Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii

 

DONEAZĂ ONLINE PENTRU COPII

MEMBRI ÎN FEDERATIILE:

sigla FONPC 

    sigla fonss     sigla ECCL

 sigla eurochild     

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.