Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide7gk-is-118.png http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.750x390.DSC01363gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.1002x390._DSC41302gk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/activitati de artagk-is-118.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-si-familii-in-dificultate.masa copil saracgk-is-118.jpg

EVENIMENTE SI CAMPANII:

A+ A A-

Suna clopotelul de început de nou an scolar si de toamna…

Dupa o vacanta petrecuta in valurile marii, pe carari de munte sau cu diverse activitati in oras la biblioteca, in parc, copiii nostrii isi iau ghiozdanele in spate si redevin scolari. In acest sens cei 250 de copii din programele noastre de sprijinire a copiilor sa mearga la şcoala, isi reiau activităţile curente. 

Astfel Centrele de Zi din Galaţi si Pechea isi redeschid portile pentru cei 50 de copii cuprinsi in aceste programe care vin in ajutorul lor prin sprijinul oferit in efectuarea temelor, prin asigurarea unei mese zilnice, prin suportul emotional dar si financiar pe care il oferim copiilor. Aici accentul este pus in special pe recuperare scolara, pe acoperirea lacunelor prin lucru suplimentar sub indrumarea instructorilor educatori si a voluntarilor, dar si pe socializare si jocuri educative.

Asa cum era si firesc copiii au avut nevoie de hainute si rechizite pe care ne bucuram ca împreuna cu colaboratorii nostri le-am putut oferi.

 

De asemenea, in cadrul proiectului Parteneriatului multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii, ne-am reluat colaboarea cu scolile partenere din Galati – Scoala nr. 22 si 16 si din Pechea – Scoala Alexandru Moruzzi, Scoala Gimnaziala nr. 1 Frumusita, si Scoala Gheorghe Petrascu Tecuci. Astfel un numar de 200 de copii, odata cu reinceperea cursurilor, beneficiaza de consiliere educationala, merg in vizite cu scop educativ, au numeroase activitati de socializare, toate menite sa ii determine sa ramana in sistemul scolar in continuare. Pentru 36 dintre copii am putut oferi si burse care sa ii ajute la începutul noului an şcolar.*

 

Suntem bucurosi sa putem spune ca, incepand chiar din aceasta vara, am colaborat cu doua dintre şcolile partenere in infiintarea a doua Centre de Scoala după Scoala in cadrul proiectului mentionat, o necesitate pentru mentinerea in educatie a copiilor aflati in situatii de risc crescut de abandon scolar si care provin din familii cu situatie socio-economică dificila. Centrele au fost infiintate in Scoala nr. 22 Galati si respectiv la Scoala Gheorghe Petrascu Tecuci. Acest program va fi util pentru 40 de copii pentru activitati de educatie remediala după terminarea orelor de scoală, programe educative, asistenţa socio pedagogica, efectuarea temelor date pentru acasa, activitati de educatie non-formala sau de socializare. Activitatile pe care le propunem vin in intampinarea nevoii copiilor de a recupera cunostintele pierdute - sau a si le consolida pe cele noi - si pentru a le construi o motivație sa frecventeze scoala. 

 

Speranta cu care plecam la drum in acest demers este aceea ca in ciuda mediului nefavorabil in care isi duc traiul tot mai multi copii in Romania, mai ales in mediul rural, vom reusi sa le insuflam curajul de a-si valoriza fiecare abilitatile si posibilitatile lui, de a-si depasi conditia sociala si propriile limite, de a-si crea repere normale pentru a duce o viata echilibrata. 

 

Ne-ar bucura sa existe din ce in ce mai mult un real parteneriatul public - privat, intre noi, ca si organizatie ce furnizeaza servicii sociale, autoritatile locale si scolile împreuna cu care lucram.

 

Le uram copiilor nostri sa aiba un inceput bun, sa plece la drum cu ganduri si energie pozitiva si sa ia din scoala si din lume, in general, invatatura buna pe care s-o foloseasca pentru ei insisi, pentru cei care le poarta de grija, pentru cei care ii sustin ca sa devina mai educati, mai buni, si mai invatati!

 

* Proiectul Parteneriatului multiregional pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii este cofinantat in perioada 2010 – 2013 din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!  Axa prioritara 2."Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniul major de intervenie 2.2. "Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii" si are ca scop prevenirea parasirii timpurii a scolii de catre elevii cu risc din patru regiuni din Romania.

 

SUNTEM PARTE DIN URMATOARELE FEDERATII:

sigla FONPC 

sigla volum

 

    sigla fonss 

 sigla eurochild    sigla ECCL 

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI:

parteneri media

SPONSORI ȘI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.