Copii cu infectie HIV

1997 -€“ 1999: Prin proiectul €œSOS copiii seropozitivi abandonati€, cu sprijinul Heart of a Child UK, a unor donatori locali si al Fundatiei SERA Romania, am inceput sa imbunatatim in mod substantial conditiile de viata ale celor 25 de copii seropozitivi abandonati de catre familiile lor in Spitalul de Boli Infectioase Galati.

Am donat constant: hrana, imbracaminte, igienico-sanitare, medicamente. In cadrul acestui program am inceput sa organizam activitati educative pentru copii, sa incercam sa acoperim nevoile de baza si sa organizam activitati in afara spitalului. A fost pentru prima data cand copiii au inceput sa iasa din spital, au mers in parc, la spectacole, in tabara sau si-au petrecut sfarsitul de saptamana in cadrul unor familii. In 1997, am gasit primele 3 familii de plasament.

1997 - 2000: Am inceput programe pentru integrarea tuturor copiilor abandonati din spital in familii de plasament sau in case de tip familial deschise de fundatia noastra. In 1997 am gasit primele 3 familii care sa ia in plasament copii din spital. In 1999 si respectiv 2000 am deschis cu sprijinul SERA Romania cele 2 case de tip familial Casa Mihai si Casa Ana Maria. Au fost printre primele case de acest tip din Romania (mai existau case de acest tip in Constanta) si primele din Galati. In 1999 -€“ 2006 cele 2 case au oferit ingrijire pentru 18 copii cu HIV/SIDA sau copii abandonati. Fiecare casa oferind un mediu familial, sigur si asigurand toate nevoile copiilor.

1998 -€“ 2003: In 1998, datorita unei donatii generoase a Fundatiei Hoffman La Roche, am facut posibila introducerea tratamentului cu tripla terapie antiretrovirala pentru 8 copii (numai 9 copii la nivelul intregii tari beneficiau in acel moment de tripla terapie). Cu ajutorul donatiilor primite am continuat sa asiguram tratament antiretroviral pana cand acesta a putut fi asigurat in mod constant de spitalul local.

2000: Inchiderea definitiva a pavilionului HIV/SIDA din spital prin integrarea in familii a ultimilor copii. In cursul anului am continuat campania de advocacy pentru infiintarea unei Sectii de zi pentru copii seropozitivi in Galati si am oferit suport pentru infiintarea si dezvoltarea unei asociatii locale a parintilor copiilor seropozitivi.

2004: Cu sprijinul generos al Heart of a Child UK am renovat si modernizat 2 saloane in spitalul local pentru tratamentul periodic al copiiilor infectati cu HIV.

Incepanad din 1998 copiii au participat anual la tabere de vara organizate de Inima de Copil; am acordat sprijin si suport copiilor si familiilor de plasament si am initiat un program de art-terapie pentru tinerii cu HIV/SIDA.

Incepand cu anul 2008, proiectele destinate copiilor HIV+ au fost continuate ca si proiecte destinate tinerilor HIV+ si tinerilor din categorii defavorizate. Proiectele curente le puteti regasi aici.

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.